Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στιγμιότυπα
  • Το Συνέδριο της Ομοσπονδίας έγινε στο Πολιτιστικό κέντρο της Νίκαιας και στο βήμα ανέβηκε ο δήμαρχος της πόλης Στέλιος Μπενετάτος για χαιρετισμό. «Η Νίκαια έχει συνδέσει το όνομά της με τους εργάτες και τους αγώνες τους» υπογράμμισε ο Στ. Μπενετάτος και ανακοίνωσε ότι έχει γίνει συμφωνία με τους οικοδόμους του Πειραιά να κατασκευάσουν εθελοντικά μια πλατεία του δήμου που θα της δώσουν το όνομα του Μήτσου Παπαρήγα, του στελέχους του ΚΚΕ, που δολοφονήθηκε όταν ήταν γραμματέας της ΓΣΕΕ.
  • «Η μαντίλα είναι σύμβολο του Παλαιστίνιου αντάρτη και του αγώνα του λαού μας και εσείς αξίζετε να τη φορέσετε», είπε ο αντιπρόσωπος των Παλαιστίνιων εργαζόμενων τελειώνοντας τον χαιρετισμό του και φόρεσε στα μέλη του προεδρείου του Συνεδρίου και στο Γιώργο Μαυρίκο από μία παλαιστινιακή μαντίλα, μέσα σε ασταμάτητα χειροκροτήματα, που έγιναν ακόμα πιο δυνατά όταν απευθυνόμενος σε όλους τους συνέδρους φώναξε: «Επανάσταση, επανάσταση μέχρι τη νίκη».
  • «Ζήτω η αλληλεγγύη του κόσμου!», «Θα νικήσουμε!», είπε από το μικρόφωνο ο αντιπρόσωπος των οικοδόμων από την Κούβα, το Νησί της Επανάστασης, και ένιωσε τη θερμή συμπαράσταση των οικοδόμων φωνάζοντας: «Κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών, ζήτω η φιλία των λαών!».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ