Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΠΟΤΩΝ
«Συμμετοχικός» αποκλεισμός αντιπροσώπων

Με πρωτοφανείς παράνομες, αντικαταστατικές και αυθαίρετες ενέργειες, αποφάσισε να αποκλείσει 29 αντιπροσώπους και τους εκατοντάδες εργαζόμενους που εκπροσωπούν, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση») από το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 14 του Φλεβάρη, μπροστά στον πανικό της να χάσει την πλειοψηφία της διοίκησης! Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» δηλώνει ότι οι 29 αντιπρόσωποι του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών νομού Λάρισας έχουν εκλεγεί νόμιμα με βάση το Καταστατικό της Ομοσπονδίας και το νόμο 1264. «Τέτοιες ενέργειες - τονίζει - που μας γυρίζουν στην εποχή των "Μακρή - Θεοδώρου - Καρακίτσου" δε θα περάσουν».

Ηδη, η ΔΑΣ κατέθεσε χτες ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο, προκειμένου να μην περάσει αυτή η παράνομη απόφαση. Η απόφαση για τον αποκλεισμό του μαζικότερου σωματείου της Ομοσπονδίας πάρθηκε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης. Εκεί σε αγαστή συνεργασία οι τρεις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ με αστείες και ανυπόστατες δικαιολογίες, αποφάσισαν όχι μόνο να αποκλείσουν τους αντιπροσώπους, αλλά και να προτείνουν στο συνέδριο τη διαγραφή του σωματείου από την Ομοσπονδία!

Να σημειωθεί ότι στις τελευταίες αρχαιρεσίες του σωματείου ψήφισαν 870 περίπου εργαζόμενοι, ενώ η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ομόφωνα νομιμοποίησε τους 23 αντιπροσώπους του συγκεκριμένου σωματείου που είχαν εκλεγεί για το συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ