Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Αποφάσεις - όπλο για τους αγώνες

Ο Πανοικοδομικός Ενωτικός Δημοκρατικός Συνδυασμός πήρε 75% των ψήφων για τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας και 86% των αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ

Στιγμιότυπο από τις εργασίες του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων
Στιγμιότυπο από τις εργασίες του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων
Σχεδόν απόλυτη ήταν η επικράτηση των ταξικών δυνάμεων στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι ταξικές δυνάμεις με το ψηφοδέλτιο του Πανοικοδομικού Ενωτικού Δημοκρατικού Συνδυασμού (ΠΕΔΣ) απέσπασαν το 75% των ψήφων για το ΔΣ της Ομοσπονδίας και το 86% για την ανάδειξη αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.

Σε σύνολο 511 ψηφισάντων για την ανάδειξη του ΔΣ της Ομοσπονδίας η ΠΕΔΣ πήρε 381 ψήφους και 24 έδρες, η ΠΑΣΚΕ 86 ψήφους και 5 έδρες, η ΔΑΚΕ 24 ψήφους και 2 έδρες. Ακόμα η Ενωτική Δράση (ΣΥΝ) πήρε 10 ψήφους, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία εννιά ψήφους και το Ανεξάρτητο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο μία ψήφο.

Για την ανάδειξη αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ, σε σύνολο 367 ψηφισάντων, η ΠΕΔΣ πήρε 316 ψήφους και έβγαλε 35 αντιπροσώπους, η ΠΑΣΚΕ 24 ψήφους και 2 αντιπροσώπους, η ΔΑΚΕ 12 ψήφους και έναν αντιπρόσωπο. Η Ενωτική Δράση και η Αγωνιστική Πρωτοβουλία έλαβαν από επτά ψήφους και κανέναν αντιπρόσωπο.

Τα αποτελέσματα του Συνεδρίου εκφράζουν την απόφαση του κλάδου να παλέψει ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, ενάντια στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές, για την κατάκτηση νέων δικαιωμάτων που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής οικογένειας. Μέσα από τις ομιλίες της πλειοψηφίας των συνέδρων τέθηκε αποφασιστικά η αναγκαιότητα σύγκρουσης των δύο γραμμών στο συνδικαλιστικό κίνημα: Των ταξικών δυνάμεων, από τη μια, που δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια στις στρατηγικές του κεφαλαίου, των πολιτικών του εκπροσώπων και των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, από την άλλη, που υιοθετούν και στηρίζουν αυτή την αντεργατική πολιτική.

Ακόμα, έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα του πολέμου, των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων, στα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, της ανεργίας κλπ. Τονίστηκε η σημασία μεγαλύτερου ανοίγματος στους οικονομικούς μετανάστες με στόχους την αύξηση της συμμετοχής τους στη δράση και τη ζωή των συνδικάτων. Επίσης, ένα από τα κυρίαρχα ζήτημα του συνεδρίου ήταν τα εργατικά δυστυχήματα. Στη συζήτηση για το θέμα αυτό υπογραμμίστηκε η ανάγκη αγώνων που στόχο θα έχουν την επιβολή μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλιάς. Τέλος, αναδείχτηκε η μεγάλη σημασία ενίσχυσης των γραμμών του ΠΑΜΕ, καθώς και της πολιτικοποίησης των αγώνων, στην κατεύθυνση της ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής και όσων τη στηρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ