Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΗΥΚΥ
Τους σέρνουν και πάλι στα δικαστήρια

Εντείνεται η επίθεση αυταρχισμού της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους του Κέντρου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΗΥΚΥ) που βρίσκονται σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στη μεθοδευμένη απαξίωση του Κέντρου και τη σταδιακή παραχώρηση των λειτουργιών του στον ιδιωτικό τομέα.

Χτες πραγματοποιήθηκε η δίκη, στην οποία έσυρε η διοίκηση του Κέντρου τους εργαζόμενους, ζητώντας να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σήμερα το πρωί. Στο μεταξύ η διοίκηση του Κέντρου προσέφυγε εκ νέου στα δικαστήρια με το ίδιο αίτημα για τη 48ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για τους εργαζόμενους στο Κέντρο και η οποία ξεκινά σήμερα. Το δικαστήριο θα γίνει σήμερα το μεσημέρι.

Το ΚΗΥΚΥ υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και προσφέρει υπηρεσίες πληροφορικής (έκδοση συντάξεων ασφαλιστικών ταμείων, μισθοδοσίες κ.ά.). Τώρα, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων, επιχειρεί με νομοσχέδιο να περάσει την εποπτεία του ΚΗΥΚΥ και τον έλεγχό του στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ και, ταυτόχρονα, να παραδώσει την τεχνογνωσία του και το λογισμικό του «στους ιδιώτες που έχουν αναλάβει την ανάπτυξη του Ολοκληρωμένου Πληροφορικού Συστήματος του ΙΚΑ ΕΤΑΜ». Ενα έργο που «φαίνεται να έχει αποτύχει οικτρά», ενώ το ΙΚΑ «έχει κατασπαταλήσει τεράστια ποσά, χωρίς να αποκτήσει τα πληροφορικά συστήματα που υποτίθεται ότι θα αποκτούσε». Πρόκειται για μια μεθόδευση απαξίωσης του ΚΗΥΚΥ, που απειλεί την ύπαρξή του και τους ίδιους τους εργαζόμενους σ' αυτό. Οι εργαζόμενοι απαιτούν το ΚΗΥΚΥ να έχει ρόλο και έργο, να διατηρήσει την περιουσία του και την οικονομική αυτοτέλειά του κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ