Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Του Σταύρου Βουλασίκη, καθηγητή ΤΕΙ, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης

Στις εκλογές η μεγάλη συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση από την πολιτική που εφαρμόζεται δεν πρέπει να πάει χαμένη. Πρέπει ο δικομματισμός και τα κόμματα που τον αποτελούν να χάσουν.

Σοβαροί λόγοι για να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ είναι:

1. Οσοι δεν είναι κομμουνιστές ή δεν έχουν ωριμάσει ακόμα ή έχουν άλλες πολιτικές πεποιθήσεις ή και κάποιες προκαταλήψεις, μπορούν να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ ως ένδειξη ή απόδειξη της διαμαρτυρίας για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας γενικά για τον εμπαιγμό ως προς τη συνέπεια των λόγων και έργων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προ και μετά τις εκλογές.

Αν γίνει αυτό στις προσεχείς εκλογές σε σημαντικό ποσοστό, είναι υπερβέβαιο ότι θα ταρακουνήσει πρόσωπα και κόμματα, προστάτες και διαπλεκόμενους.

2. Οι κομμουνιστές, οι δίκαιοι, οι ειρηνιστές, οι φίλοι και οι δημοκράτες γενικότερα είναι λογικό ότι θα ψηφίσουν το ΚΚΕ γιατί αυτό εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο τον άνθρωπο και τα λαϊκά συμφέροντα.

Αλλωστε, είναι γνωστό ότι το καλύτερο, μέχρι σήμερα, σύστημα διακυβέρνησης, από άποψη επιστημονική, φιλοσοφίας, κοινωνιολογίας, συμπεριφοράς και ειρηνικής συμβίωσης των ανθρώπων και των λαών και από απόψεως ηθικής και αξιών, είναι το κομμουνιστικό.

3. Αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που διαμαρτύρονται και κατακρίνουν την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και τον τρόπο συμπεριφοράς και άσκησης της εξουσίας, δεν ψηφίσουν το ΚΚΕ, τότε πέφτουν στην παγίδα του διλήμματος που επιμελημένα στήνουν ο δικομματισμός και το κατεστημένο.

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που βεβαιώνουν ότι πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ.

Είναι η στρατιά των ανέργων. Είναι οι άνθρωποι που βλέπουν οι μεν πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι, οι δε φτωχοί φτωχότεροι. Είναι οι άνθρωποι που εξαναγκάζονται να δώσουν φακελάκια για να εξυπηρετηθούν στα νοσοκομεία, στις πολεοδομίες, κλπ.

Είναι οι άνθρωποι που δίνουν φακελάκια για να βρουν κάποια θέση ή εργασία. Είναι αυτοί που συνωστίζονται στα βουλευτικά και κομματικά γραφεία.

Είναι οι άνθρωποι που βλέπουν τα εθνικά συμφέροντα να συρρικνώνονται.

Τέλος, είναι οι άνθρωποι που βλέπουν τη θέση και τη στάση του ΚΚΕ στον αγώνα της νεολαίας και του λαού για την Παιδεία και Εκπαίδευση, την Υγεία, τη δημοκρατία, τα κοινωνικά δικαιώματα, την ελευθερία και την εθνική και εξωτερική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ