Τετάρτη 16 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ο λαός να δώσει ηχηρή απάντηση!

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για το νέο τρομονόμο:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δείχνει το αληθινό της πρόσωπο: Ενισχύει το νομοθετικό πλαίσιο και τους μηχανισμούς καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Στο νομοσχέδιο, ορίζεται ως τρομοκρατία η διασάλευση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και συνταγματικής τάξης μιας χώρας ή ενός διεθνούς οργανισμού, σύμφωνα και με το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ. Οι ελάχιστες δήθεν εγγυήσεις αποτελούν φύλλο συκής και προσπάθεια συγκάλυψης του ταξικού νομοθετήματος.

Με βάση το νομοσχέδιο, συμβολικές καταλήψεις κτιρίων, οδών, απεργίες στην Κοινή Ωφέλεια και άλλες δραστηριότητες μπορούν να χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές, να τιμωρούνται με εξοντωτικές ποινές, να οδηγούν ακόμη και στη διάλυση των συνδικαλιστικών ή και πολιτικών φορέων που θα θεωρηθούν «υπεύθυνοι» για τις πράξεις αυτές. Ως τρομοκρατική ομάδα χαρακτηρίζεται και το μεμονωμένο άτομο! Παράλληλα, με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και παράδοσης καταργείται σειρά δημοκρατικών εγγυήσεων και πολιτικών προϋποθέσεων, αφού η διαδικασία έκδοσης μετατρέπεται σε απλή προσαγωγή. Με αυτό τον τρόπο ισχυροποιείται η συνεργασία των κατασταλτικών μηχανισμών σε επίπεδο ΕΕ με πραγματικό στόχο όσους αμφισβητούν την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων.

Η κυβέρνηση, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οχυρώνει την εξουσία της ολιγαρχίας του πλούτου ενάντια στους λαϊκούς αγώνες που θα γνωρίσουν το επόμενο διάστημα μεγαλύτερη ένταση ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Ο λαός, η νεολαία, πρέπει να δώσουν ηχηρή απάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ