Τετάρτη 16 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να πατήσουμε γερά...

...γιατί έχουμε αγώνες σήμερα

Εγινε ένα βήμα, ένα λαϊκό βήμα την Κυριακή. Για να γίνει το επόμενο, πρέπει να πατήσουμε γερά σ' αυτό. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ πρέπει να αποτυπωθεί στους λαϊκούς αγώνες. Να γίνει πράξη η Αντίσταση, η Ανυπακοή, η Απειθαρχία στην καθημερινή μας ζωή, στους καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες που έρχονται.

Πάνω από 570.000 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα στήριξαν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και με την ψήφο τους. Ο καθένας ξεχωριστά βρήκε στο Κόμμα στήριγμα, ελπίδα, προοπτική για την ίδια του τη ζωή. Ο καθένας ξεχωριστά με το κόκκινο βόλι είπε σ' αυτούς, οι οποίοι τον έχουν φτάσουν στη σημερινή κατάσταση: «Μέχρι εδώ, αυτή τη φορά θα ψηφίσω για μένα». Εάν μπορούσαμε να μιλήσουμε με όλους όσοι έκαναν το βήμα, θα ακούγαμε τους λόγους για τους οποίους στήριξαν το ΚΚΕ. Εχουμε χρέος να μη μείνουμε στο «εάν» και να πάμε στο «να». Να τους βρούμε, να τους μιλήσουμε, να μας μιλήσουν, να τους καλέσουμε στον κοινό καθημερινό αγώνα. Να κάνουμε πράξη αυτό που ξεχωρίζει το Κόμμα του λαού απ' τα αστικά κόμματα: Τα πράγματα δεν αλλάζουν μόνα τους με ένα εκλογικό ποσοστό. Αυτό το ξέρουμε καλά. Τα πράγματα αλλάζουν μόνον όταν καταφέρουμε χέρι χέρι να βαδίσουμε μαζί στο δρόμο με τους 570.000 που έκαναν το βήμα, αλλά και αυτούς που βρέθηκαν κοντά σ' αυτό. Είναι η ώρα να κτίσουμε το μεγάλο λαϊκό μέτωπο με αυτούς τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν. Μαζί μπορούμε να αντιπαλέψουμε την πραγματικότητα, που θέλουν να μας επιβάλουν. Μαζί θα απαιτήσουμε τη ζωή μας. Μαζί θα πείσουμε κι άλλους πως η συντριπτική πλειοψηφία έχει συμφέρον τη λαϊκή εξουσία.

Ο δρόμος δεν είναι εύκολος, μα είναι όμορφος και, κυρίως, είναι αναγκαίος. Η πραγματικότητα σίγουρα δεν πρόκειται να μείνει ως έχει. Το θέμα είναι να αλλάξει το γρηγορότερο. Να πατήσουμε γερά, λοιπόν, στο βήμα που έγινε την Κυριακή για να προχωρήσουμε στα επόμενα. Δεν έχουμε αγώνες αύριο, πλέον έχουμε αγώνες σήμερα...


Γ. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ