Τετάρτη 16 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τους τρομοκρατεί η λαϊκή αντίδραση

Μπαίνει μπρος - και επίσημα πλέον - ο ευρωτρομονόμος και στη χώρα μας. Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων των ευρωεκλογών, η κυβέρνηση έσπευσε, διά του υπουργού Δικαιοσύνης, να καταθέσει χτες το σχετικό νομοσχέδιο για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και τις νέες αντιτρομοκρατικές ρυθμίσεις. Δέσμευση που έχουν αναλάβει όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ από τον Ιούνη του 2002 στη Σύνοδο Κορυφής. Το πρόσχημα για την υλοποίηση αυτών των ρυθμίσεων είναι η καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας στον ενιαίο ευρωπαϊκό δικαστικό χώρο. Η πραγματικότητα; Με γοργούς ρυθμούς εξαπολύεται η επίθεση της άρχουσας τάξης στις λαϊκές ελευθερίες.

Με το νομοσχέδιο ενισχύεται το νομοθετικό πλαίσιο των μηχανισμών καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Και με ωμότητα, πλέον, ο όρος «τρομοκρατία» αποδίδεται σε αυτό ακριβώς που θεωρεί η άρχουσα τάξη ότι την τρομοκρατεί. Την έκφραση της λαϊκής κοινωνικοπολιτικής δράσης. Ετσι, τρομοκράτης είναι πλέον όποιος συμμετέχει στη συμβολική κατάληψη κτιρίου ή δρόμου επειδή διαμαρτύρεται για κάποιο ΝΑΤΟικό βομβαρδισμό. Τρομοκράτης μπορεί να θεωρείται όποιος εργάζεται σε υπηρεσία κοινής ωφέλειας και απεργεί επειδή μπορεί να είναι απλήρωτος πολλούς μήνες... Αυτοί οι «τρομοκράτες» θα τιμωρούνται με εξοντωτικές ποινές, ενώ θα μπορεί να διαλύεται ακόμα και ο συνδικαλιστικός ή πολιτικός φορέας που απλά θεωρείται ότι υποκινεί αυτές τις αντιδράσεις. Ακόμα, τρομοκρατική ομάδα χαρακτηρίζεται και το μεμονωμένο άτομο... Επιπλέον, με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και παράδοσης καταργούνται σειρά δημοκρατικών εγγυήσεων και πολιτικών προϋποθέσεων, αφού η διαδικασία έκδοσης μετατρέπεται σε απλή προσαγωγή. Με αυτό τον τρόπο ισχυροποιείται η συνεργασία των κατασταλτικών μηχανισμών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης, με πραγματικό στόχο όσους αμφισβητούν την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων.

Το τρομονομικό τερατούργημα έρχεται σε μια στιγμή όπου: Η Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας έχουν κατακλυστεί από το Ολυμπιακό «μάτι» του «μεγάλου αδερφού». Και είναι γνωστό ότι από το Σεπτέμβρη του 2004, τα έτοιμα ήδη ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης θα σκορπιστούν σε ολόκληρη τη χώρα. Το σύστημα Σένγκεν λειτουργεί. Προωθούνται η παρακολούθηση των επικοινωνιών, η καταγραφή βιομετρικών χαρακτηριστικών, ενισχύεται η Ευρωπαϊκή Αστυνομία και προωθείται η Ευρωπαϊκή Δικαστική Αστυνομία. Ηδη έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση η ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας, Ασφάλειας Αγροτικής Υπαίθρου, ακόμη και Σχολικής. Με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο στρατός βγαίνει από τα στρατόπεδα και εκτελεί αστυνομικού χαρακτήρα επιχειρήσεις, το ΝΑΤΟ με την ηλεκτρονική του «ομπρέλα» θα ελέγχει τα πάντα, ενώ κομάντος των ΗΠΑ ασκήθηκαν και θα διεξαγάγουν επιχειρήσεις στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

«

Η κυβέρνηση, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οχυρώνει την εξουσία της ολιγαρχίας του πλούτου ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, που θα γνωρίσουν το επόμενο διάστημα μεγαλύτερη ένταση ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Ο λαός, η νεολαία, πρέπει να δώσουν "ηχηρή απάντηση"», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το νέο «τρομονόμο». Και σε αυτή την επίθεση πρέπει να βρουν μπροστά τους ένα τείχος. Η λαϊκή αντίδραση πρέπει να συνεχίσει να τους «τρομοκρατεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ