Τετάρτη 16 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Ρυθμίσεις εκκρεμών θεμάτων προσωπικού

Ρυθμίσεις εκκρεμών θεμάτων που αφορούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που από χτες συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Οπως τόνισε και η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Λ. Κανέλλη, είναι θετικό το ότι γίνεται συζήτηση για θέματα που αφορούν τους ανθρώπους που υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις και όχι για προμήθειες όπλων, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις κάθε άλλο παρά ωφελούν τις πραγματικές ανάγκες της άμυνας της χώρας.

Παρά το ότι στο νομοσχέδιο υπάρχουν αρκετές θετικές για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ρυθμίσεις, εντούτοις δε λείπουν και άρθρα με τα οποία το ΚΚΕ δήλωσε αντίθετο. Τέτοια είναι η πρόβλεψη για τη χρησιμοποίηση των μαθητών των στρατιωτικών σχολών σε καθήκοντα αστυνόμευσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Οπως δήλωσε η Λ. Κανέλλη πρέπει να φοβίζει τον καθένα η αντίληψη ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις θα ασχολούνται με την εσωτερική ασφάλεια και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι ανησυχητικό το ότι έχουν γίνει και στρατιωτικές ασκήσεις για την αντιμετώπιση διαδηλωτών.

Επίσης με το νομοσχέδιο επιβεβαιώνεται ο προσανατολισμός των Ενόπλων Δυνάμεων στις δεσμεύσεις του «Ευρωστρατού» και του ΝΑΤΟ και αυτός ήταν ο λόγος που το ΚΚΕ, παρά τις θετικές ρυθμίσεις που υπάρχουν για το προσωπικό, ψήφισε επί της αρχής του νομοσχεδίου «παρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ