Τετάρτη 16 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δύο νεκροί πιλότοι στον Παρνασσό

Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος μαζί με τους δύο χειριστές του

Ο,τι απέμεινε από το «Φάντομ-4» στον Παρνασσό, παρασύροντας στο θάνατο τους δυο άτυχους πιλότους

Eurokinissi

Ο,τι απέμεινε από το «Φάντομ-4» στον Παρνασσό, παρασύροντας στο θάνατο τους δυο άτυχους πιλότους
Στο θάνατο οδήγησε η εκπαιδευτική πτήση ενός διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους τύπου «F-4» («Φάντομ») στην περιοχή του Παρνασσού. Νεκροί είναι οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, επισμηναγός (Ι) Καραθάνος Κωνσταντίνος και υποσμηναγός (Ι) Σεβαστάκης Εμμανουήλ. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας το «F-4» συμμετείχε σε εκπαιδευτική αποστολή με άλλα 2 αεροσκάφη κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν από ελικόπτερο έρευνας - διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας στις 16.45 κοντά στη θέση Κελάρια, δύο μίλια βόρεια του χιονοδρομικού κέντρου του Παρνασσού και σε υψόμετρο 5.500 ποδών.

Το μοιραίο μαχητικό είχε απογειωθεί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας γύρω στις 16.00 το απόγευμα. Τα ίχνη του χάθηκαν από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν κοντά στην περιοχή του Παρνασσού, με το τελευταίο στίγμα να εκπέμπεται πάνω από την περιοχή της Αμφίκλειας. Το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική άσκηση χαμηλής πτήσης, που πραγματοποιούν τα μαχητικά προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτά από τα εχθρικά ραντάρ. Για το συγκεκριμένο αεροσκάφος, το οποίο έχει δύο κινητήρες, οι πιλότοι δεν ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιο πρόβλημα και εκτιμάται ότι μετά τη βύθιση οι χειριστές δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν. Να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος αυτό, που ήταν επί περίπου 30 χρόνια στην υπηρεσία, είχε εκσυγχρονιστεί πρόσφατα.

Υπενθυμίζεται ότι σε κοντινή περιοχή στον Παρνασσό, στην Αντίκυρα, το 2000 είχε συμβεί το γνωστό τραγικό δυστύχημα, όπου μαχητικό αεροσκάφος ακολουθώντας ανάλογη πορεία και εκτελώντας παρόμοια άσκηση είχε συντριβεί πάνω σε σπίτι, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο μαθητριών και των δύο πιλότων. Το χτεσινό δυστύχημα με τους δύο νεκρούς πιλότους είναι το πρώτο για το 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ