Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πέθανε» ο Ξένιος Ζευς;

Αν πάρουμε υπόψη ότι από τις 8.156 αιτήσεις για παροχή πολιτικού ασύλου, που έχουν υποβληθεί, φέτος, στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, ικανοποιήθηκε μόνο μία (!) θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι στη χώρα του Ξένιου Διός έχει χαθεί, παντελώς, το πνεύμα της φιλοξενίας και της ανθρωπιάς.

Ομως, το ζήτημα δεν αφορά στο... χαρακτήρα των Ελλήνων, αλλά σχετίζεται με το πνεύμα υποταγής και συμμόρφωσης προς τις υποδείξεις των ξένων αφεντικών, που χαρακτηρίζει τους εκάστοτε κυβερνώντες. Διότι, οι ελληνικές κυβερνήσεις και σ' αυτό το θέμα ακολουθούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία, όπως και οι ΗΠΑ, κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει την είσοδο πολιτικών προσφύγων - όπως και γενικότερα μεταναστών από εμπόλεμες περιοχές και φτωχές χώρες - στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο ελληνικός λαός δε συμφωνεί μ' αυτή την τακτική. Οχι μόνο γιατί εξακολουθεί να διαπνέεται από τα αισθήματα του Ξένιου Διός, αλλά και γιατί δεν ξεχνά ότι πολλοί Ελληνες που, στο παρελθόν - και στο πρόσφατο - ήταν κυνηγημένοι στη χώρα μας, έφυγαν για άλλες χώρες, όπου ζήτησαν και πήραν πολιτικό άσυλο, σώζοντας τη ζωή τους και βοηθούμενοι να οργανώσουν την αντίσταση στα ανελεύθερα καθεστώτα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ