Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Ξεδιπλώνονται διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις φορέων

Εντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες προκαλούν και στο λαό της Κρήτης ο «ευρωτρομονόμος» και το «ένταλμα σύλληψης και παράδοσης», που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

- Στο Ηράκλειο η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» καλεί την Πέμπτη 24 του Ιούνη σε πικετοφορία στις 7.30 μ.μ. στα Λιοντάρια. Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες στις 12 το μεσημέρι, τονίζοντας ότι το νέο νομοθέτημα, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, κατ' εντολή της ΕΕ, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των αυταρχικών, αντιδημοκρατικών και επικίνδυνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες νομοθετημάτων.

«Με πρόσχημα την τρομοκρατία, τονίστηκε, επιχειρούν να ελέγξουν το φρόνημα και να καταπολεμήσουν την πολιτική δραστηριότητα αυτών που επιμένουν να αντιστέκονται στις επιλογές των ΗΠΑ και της ΕΕ, επιδιώκουν να φιμώσουν κάθε φωνή αμφισβήτησης».

Στη συνέντευξη Τύπου αναφορά έγινε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ζητώντας να μη μετατραπεί σε στρατοκρατούμενη ή αστυνομοκρατούμενη πόλη το Ηράκλειο και να μην αντιμετωπίζονται οι οικονομικοί μετανάστες ως πολίτες β΄ και γ΄ κατηγορίας.

- Στο Λασίθι, με ανακοίνωσή τους το Συνδικάτο Μετάλλου, το Σωματείο Συνταξιούχων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας καταγγέλλουν το νέο νόμο που προωθεί για ψήφιση η ΝΔ σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ο οποίος, όπως τονίζουν, στερεί πολιτικά δικαιώματα και βάζει σοβαρά ζητήματα για τη δημοκρατία. «Μας βαφτίζει όλους τρομοκράτες, απαγορεύει τις καταλήψεις, τις πορείες στους δρόμους, απαγορεύει μέχρι και τις απεργίες κλπ.», επισημαίνουν. Και υπογραμμίζουν: «Τέτοια χουντικής αντίληψης μέτρα δε θα περάσουν!». Στην κατεύθυνση αυτή καλούν όλους τους μαζικούς φορείς του νομού, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Εργατικό Κέντρο να καταδικάσουν το νέο «τρομονόμο» της ΝΔ.

- Τέλος, στο Ρέθυμνο, με πλατύ κάλεσμα στο λαό και στη νεολαία του νομού που απευθύνει η Επιτροπή Ειρήνης και το ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 24 του Ιούνη θα πραγματοποιηθεί πικετοφορία διαμαρτυρίας και αντίθεσης στα νέα σχέδια των ιμπεριαλιστών και στα ευρωεκτρώματα που θέλουν να επιβάλουν στους λαούς καθώς και ενάντια στη ΝΑΤΟική Σύνοδο Κορυφής στις 27 του Ιούνη στην Κωνσταντινούπολη. Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 7.30 το απόγευμα στο Δημαρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ