Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προετοιμάζεται η β΄ φάση «ανασυγκρότησης»

Στον αστερισμό της «ανασυγκρότησης» υπό το φως και των εκλογικών αποτελεσμάτων κινείται το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου διαμορφώνει τις προϋποθέσεις, ώστε το πρώην κυβερνητικό κόμμα να περάσει στη δεύτερη φάση της «ανασυγκρότησής» του, που θα κορυφωθεί με τη διεξαγωγή ενός «ανοιχτού» συνεδρίου νομιμοποίησης των αλλαγών που σχεδιάζει στο κόμμα το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το συνέδριο αυτό θα είναι «διαφορετικό από τα προηγούμενα», προφανώς κατά τα πρότυπα της γενικής ψηφοφορίας στις 8 Φλεβάρη, μέσω της οποίας ο Γ. Παπανδρέου αναδείχτηκε στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Για το σκοπό αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει από στελέχη του κομματικού μηχανισμού να προχωρήσουν στον εντοπισμό όλων εκείνων, περί τις 200.000, που χωρίς να είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ, πήραν μέρος στην εν λόγω ψηφοφορία συμπληρώνοντας την ημέρα εκείνη τη σχετική αίτηση για να γίνουν μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι αναμένεται να επιδιωχτεί να πάρουν μέρος στην προσυνεδριακή διαδικασία. Οι διαδικασίες αυτές προδιαγράφουν και την ίδια την «ανασυγκρότηση» του ΠΑΣΟΚ που προβλέπεται να είναι κατά τα πρότυπα και τη λογική της διαδικασίας ανάδειξης του Γ. Παπανδρέου στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ στον απόηχο των εκλογικών αποτελεσμάτων για την Ευρωβουλή κινείται συνέντευξη στα «ΝΕΑ» του Δ. Τσάτσου, πρώην ευρωβουλευτή, ο οποίος εκτιμά ότι «το μήνυμα της πλήρους ανανέωσης που εξέπεμψε ο Γ. Παπανδρέου με τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ίσως να μην κατανοήθηκε από τους πολίτες, όπως διαφαίνεται από το αποτέλεσμα της κάλπης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ