Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ευρω-τρομοκρατικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΘΕΣΗ θα πάρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σήμερα το απόγευμα στη Βουλή για τον νέο «τρομονόμο», μένει να το δούμε. Τι θέση όμως πήρε το ΠΑΣΟΚ ξέρουμε, και όχι μόνο επειδή οι εισηγητές του δήλωσαν ότι συμφωνούν στην ουσία...

Το ξέρουμε, επίσης, γιατί ό,τι και να λένε τώρα (διότι αντιπολίτευση είναι, κάτι πρέπει να λένε), τον «τρομονόμο» Νο 2 αυτοί τον ετοίμασαν. Εκτός αν κανείς πιστεύει ότι ο Φ. Πετσάλνικος συμμετείχε στις σχετικές διασκέψεις της ΕΕ ως ...υπερασπιστής των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Αν ήταν έτσι θα είχε προφανώς καταψηφίσει και τον «τρομονόμο» Νο 1, κάτι που προφανώς δεν έκανε, αλλιώς ...κάτι θα είχαμε ακούσει!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τίποτε... Ακόμη και οι ...Αμερικανοί μάς έχουν πάρει χαμπάρι και σχολιάζουν οι εφημερίδες τους το υπέρογκο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων που πρόκειται να πληρώσουν οι Ελληνες λόγω της ...«παράδοσής τους».

Αυτοί εννοούν την παράδοση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ομως, μάλλον την «παράδοση» της υπόθεσης στις εταιρίες προμηθειών για θέματα ασφάλειας και γενικώς σε όποια πολυεθνική έκανε καλύτερη προσφορά θα πληρώσουμε. Και θα πληρώσουμε ακριβά...

Αραγε, θα ...βγουν στο προσκήνιο τότε οι κάθε λογής αρμόδιοι να μας μιλήσουν για τις «μεγάλες αξίες» και όλα τα σχετικά που λένε τώρα ή θα αποσυρθούν διακριτικά, αφού φυσικά εμφανιστούν στην τελετή λήξης, αφήνοντας τα περαιτέρω στους οικονομικούς υπουργούς;

ΑΝΤΕ πάλι θέμα υποψηφιότητας Σημίτη για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πιθανόν μάλιστα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, όπως τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Οχι πως θα τα πήγαινε άσχημα στη θέση αυτή ο πρώην πρωθυπουργός. Ούτως ή άλλως και ως Ελληνας πρωθυπουργός τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών πολυεθνικών προωθούσε (όταν δεν προωθούσε αυτά των αμερικανικών).


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ομως, οι εγχώριοι «ευρωπαϊστές» μάλλον κοκορεύονται την ώρα που απλά αναζητούν τους «σχηματισμούς» που θα συνταχθούν στην ΕΕ, όχι για την αναζήτηση προσώπου, αλλά για την εξισορρόπηση συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ