Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ «ΕΙΣΒΟΛΗΣ»

ΕΝΟΠΛΟΙ...: «Αμερικανοί και Ελληνες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι δύο χώρες -που επιζητούν να τηρήσουν σιωπή για το θέμα, φοβούμενες την πυροδότηση αντιαμερικανικού αισθήματος στην Αθήνα - συζητούν ακόμη επί των νόμων που θα διέπουν τη δράση των Αμερικανών πρακτόρων ασφαλείας, για τον ακριβή αριθμό τους, το είδος των όπλων που θα φέρουν και το πού αυτά θα μπορούν να ενεργούν. Παράλληλα, θα σταλούν στην Ελλάδα περίπου 400 στρατιώτες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων...

..."Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε σε θέση να φέρουμε όπλα", δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος» (Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν - αναδημοσίευση ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

ΤΟ... ΠΡΟΒΛΗΜΑ...: «Είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα, λόγω διεθνών συνθηκών, να κάνει όχι μόνον ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την ασφάλεια των Αγώνων, αλλά και ό,τι ως εκ περισσού στο κλίμα της τρομοϋστερίας της ζητείται. Η κυβέρνηση, όμως, πρέπει να λέει όλη την αλήθεια και να ενημερώσει αυτή την κοινή γνώμη, για να μην ενημερώνεται από ξένες εφημερίδες. Το κουκούλωμα, για να μην "προκληθούν αντιαμερικανικά αισθήματα", είναι τουλάχιστον φαιδρό, όταν είναι γνωστό το ποσοστό αυτών των αισθημάτων» (Κύριο άρθρο - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

... ΤΩΝ ΑΕΡΗΔΩΝ...: «Για δεύτερη μέρα και βλέπουμε, δεν πέταξε το Ζέπελιν με τις εις ρόλον παντεπόπτου της ασφαλείας κάμερές του: οι βοριάδες, τα μελτέμια έδειξαν ότι όπως ακριβώς δε σέβονται τους κωπηλάτες στο Σχινιά, έτσι δε σέβονται και τα σχέδια και τους προγραμματισμούς ασφαλείας...

... Πολλά μπορεί να βγάλει κανείς ως συμπέρασμα απ' όλη αυτή την ιστορία. Σίγουρα όμως πολλά από όσα μας πούλησαν -κυριολεκτικά αλλά και συμβολικά/πολιτικά - για την ασφάλεια των Αγώνων, αποδεικνύονται, στην πράξη, φύκια αντί για μεταξωτές κορδέλες (που έγραφε η ωραία τους συσκευασία)» (Κύριο άρθρο - ΤΟ ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ