Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ «ΡΑΜΠΟ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Το κογκρέσο αποφάσισε εδώ και 3 μήνες!

Οπως αποκαλύπτει ο «Ρ», η απόφαση για την παρουσία των 400 Αμερικανών «Ράμπο» στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει επικυρωθεί ήδη από τις 30 Απρίλη και έκτοτε «κοσμεί» τα επίσημα πρακτικά συνεδριάσεων του αμερικανικού κογκρέσου!

Μια χώρα όπου θα αλωνίζουν τα «μούτρα» της CIA. Μια χώρα «ξέφραγο αμπέλι» για τους πράκτορες του FBI. Μια χώρα - στρατώνας και πεδίο βολής για τους «Ράμπο» - συνοδούς των υψηλόβαθμων αμερικανικών αποστολών. Μια χώρα όπου η εθνική της κυριαρχία εξατμίζεται σαν τις φυσαλίδες της χορηγού Κόκα - Κόλα. Μια χώρα που ακόμα και το αστικό της Σύνταγμα γίνεται χαλί, για να πατήσουν πάνω του οι αρβύλες των πεζοναυτών του ΝΑΤΟ και οι «ειδικοί φρουροί» του πατέρα Μπους και των εγγονών του.

Αυτή είναι η Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Μια χώρα που τίθεται σε καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας με τη βούλα - όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ» - του αμερικανικού κογκρέσου! Και το γνωρίζουν οι πάντες: Το γνωρίζει η νυν κυβέρνηση, που υπέγραψε, όπως και η προηγούμενη που προετοίμασε, τη συμφωνία για την παρουσία των Αμερικανών «κομάντος» στην Ολυμπιακή Αθήνα. Το γνωρίζει η κ.Γιάννα Αγγελοπούλου. Το γνωρίζει η SAIC, η εταιρία - παράρτημα της CIA που έχει αναλάβει την «ασφάλεια» των Αγώνων. Και - κυρίως - το γνωρίζει από πρώτο χέρι η αμερικανική κυβέρνηση, αφού το αμερικανικό κογκρέσο έχει ενημερωθεί ήδη από τις 30 Απρίλη (!) για την παρουσία των 400 πιστολέρο Αμερικανών, που θα βρίσκονται στην Ελλάδα την περίοδο της Ολυμπιάδας, λειτουργώντας σαν ανεξέλεγκτοι σερίφηδες στη χώρα της μπανανίας!


Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ», για την παρουσία των 400 Αμερικανών «ειδικών» στην Αθήνα έχει γίνει ειδική αναφορά στο αμερικανικό κογκρέσο και έχει ληφθεί σχετική απόφαση, σε πλήρη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση! H συγκεκριμένη αναφορά έχει επικυρωθεί από το κογκρέσο και «κοσμεί» τα πρακτικά των συνεδριάσεών του ήδη από τις 30 Απρίλη του 2004! Με άλλα λόγια, εδώ και τρεις μήνες, η παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ, και εδώ και χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κοροϊδεύουν ασύστολα τον ελληνικό λαό και τούτο, ενώ έχουν συμφωνήσει στην, πέρα και έξω από τις διατάξεις του Συντάγματος, παρουσία ξένων Αμερικανών ένστολων στην Ελλάδα. Γι' αυτό, άλλωστε, και ο Αμερικανός πρέσβης Τόμας Μίλερ, δεν πάει καιρός που ερωτηθείς σχετικά με τις απαγορεύσεις της ελληνικής έννομης τάξης για την παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, απάντησε με το παροιμιώδες θράσος του: Να «εκσυγχρονίσετε» το Σύνταγμά σας!

Οπως, λοιπόν, προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ, οι 400 «Ράμπο» συμμετέχουν ήδη στις «αντιτρομοκρατικές» ασκήσεις που διεξάγονται εδώ και μήνες στην ελληνική επικράτεια και το μόνο που απασχολεί τις ΗΠΑ, αλλά και τους Ελληνες κυβερνώντες είναι: Αφ' ενός να μην πάρει μυρωδιά ο ελληνικός λαός την καταβύθιση της εθνικής του κυριαρχίας, καθώς, όπως ομολογείται στην αναφορά προς το Κογκρέσο, πρόκειται για «θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο» για τους Ελληνες και αφ' ετέρου να βρεθεί ο κατάλληλος μανδύας, η κατάλληλη «προβιά», με την οποία θα ενδίδουν οι Αμερικανοί, ώστε να εξασφαλίζεται το νομότυπο της παρουσίας τους στην Ελλάδα (είτε ως μονάδα του ΝΑΤΟ, είτε ως δύναμη ασφαλείας υψηλών προσώπων που θα έρθουν από τις ΗΠΑ κλπ). Σε κάθε περίπτωση, και όπως σαφώς ορίζει το κογκρέσο, «το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών θα στείλει μαζί με την Ολυμπιακή Ομάδα, σαν δυνάμεις ασφαλείας 100 με 110 πράκτορες, οι οποίοι θα είναι μέλη της CIA και του FBI»!

Συγκεκριμένα: Στα πρακτικά της συνεδρίασης του Κογκρέσου, με επικεφαλίδα «CRS Report for Congress», δηλαδή αναφορά της Congressional Research Service CRS) στο Κογκρέσο, υπό τον τίτλο «Ελλάδα: Απειλή από τρομοκρατία και ασφάλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες» και με ημερομηνία 30 Απρίλη του 2004, υπάρχει εκτενής αναφορά (6 σελίδων) που περιγράφει τις εξελίξεις περί την Ολυμπιακή «ασφάλεια», καθώς και τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η SAIC με τις ελληνικές κυβερνήσεις στον τομέα της ασφάλειας των Αγώνων και ειδικά για το καθεστώς που θα απολαμβάνουν οι ΗΠΑ. Στην έκθεση γίνεται σαφής αναφορά στους 400 «ειδικούς» Αμερικανούς που πολύ πριν από τις 30 Απρίλη συμμετείχαν στις ασκήσεις του κλαμπ των «προστατών» της Ολυμπιάδας. Μεταξύ άλλων, δε, στην αναφορά σημειώνεται:

«Η Ελλάδα έχει διεξάγει εφτά ασκήσεις ασφάλειας και πολλές ακόμα έχουν σχεδιαστεί. Από τις 10 έως 23 Μαρτίου του 2004, ξένες δυνάμεις, συμπεριλαμβανόμενων και 400 Αμερικανών των ειδικών αποστολών δυνάμεων, θα συμμετέχουν με Ελληνες στην αντιμετώπιση τρομοκρατικών σεναρίων για καταστροφές από βομβαρδισμούς, χημικές και βιολογικές επιθέσεις και αεροπειρατείες. Εκεί υπάρχουν μερικά προβλήματα (...)» Οι Ελληνες είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι σε ό,τι αφορά την εθνική τους κυριαρχία, μάλιστα η αίτησή τους για διεθνή βοήθεια στην ασφάλεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θεωρήθηκε δυνητική προκαλώντας πολιτική έκρηξη (...) » (σ.σ.: εντούτοις) Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών θα στείλει μαζί με την Ολυμπιακή Ομάδα, σαν δυνάμεις ασφαλείας 100 με 110 πράκτορες, οι οποίοι θα είναι μέλη της CIA και του FBI».

Στην ίδια αναφορά τονίζεται με έμφαση ότι στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού όπου θα καταλύσει η αμερικανική αποστολή, οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει ότι θα επικρατεί «ειδικό καθεστώς ασφαλείας», χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις...


Ρεπορταζ: Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ - Δημήτρης ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ