Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Να ιδρυθεί ελληνική κοινότητα στο Χαλέπι Συρίας

Σχετική Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του Κόμματος

ΕΡΩΤΗΣΗ, για τον υπουργό των Εξωτερικών, αναφορικά με την ανάγκη ίδρυσης Ελληνικής Κοινότητας στο Χαλέπι Συρίας και την τοποθέτηση Ελληνα Πρόξενου σ' αυτή την πόλη, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ και Νίκος Γκατζής. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν:

«Εδώ και 18 χρόνια οι 165 ελληνικές οικογένειες που ζουν στο Χαλέπι - δεύτερη σε μέγεθος πόλη - της Συρίας ζητούν επίμονα από την Ελληνική Πρεσβεία της Δαμασκού να ιδρυθεί ελληνική Κοινότητα και να τοποθετηθεί αμισθί Ελληνας πρόξενος στην πόλη τους.

Ολο αυτό το διάστημα, οι Ελληνες πρεσβευτές που πέρασαν από την Πρεσβεία της χώρας μας στη Δαμασκό αγνόησαν τα αιτήματα αυτά και δεν μπήκαν καν στον «κόπο» να απαντήσουν στα σχετικά υπομνήματα και αιτήσεις που υποβλήθηκαν είτε κατά μόνας είτε συλλογικά, μετά από συγκέντρωση δεκάδων υπογραφών.

Αντίθετα, πρόσφατα έγινε γνωστό ότι τοποθετήθηκε ένας Σύρος πολίτης σαν Πρόξενος προκαλώντας την αγανάκτηση των Ελλήνων στο Χαλέπι, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι άνθρωποι (καθηγητές, γιατροί, φαρμακοποιοί κ.λπ.).

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να ιδρυθεί Ελληνική Κοινότητα στο Χαλέπι της Συρίας και να τοποθετηθεί Ελληνας στη θέση του Προξένου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με αποτελεσματικότητα τα συμφέροντα των 165 ελληνικών οικογενειών της περιοχής»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ