Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ιστορίες (καμερών) για αρκούδες...

O βουλευτής της ΝΔ Π. Καμμένος, μιλώντας χτες στην πρωινή ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού ΜΕΓΚΑ, έδωσε μια γεύση των προσανατολισμών των κυβερνώντων, αναφορικά με την παραπέρα χρήση και ανάπτυξη των ηλεκτρονικών χαφιέδων. Ούτε λίγο - ούτε πολύ, υποστήριξε ότι οι εκατοντάδες κάμερες που έχουν τοποθετηθεί παντού στο Λεκανοπέδιο, θα πρέπει όχι απλά να παραμείνουν στη θέση τους και μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά να προγραμματιστούν κατάλληλα, ώστε να καταγράφουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τα λεγόμενα βιομετρικά.

Κατόπιν, βέβαια, προσπάθησε να το «μπαλώσει», λέγοντας ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την οδική ασφάλεια. Την καραμέλα αυτή πολυχρησιμοποιεί αυτό το διάστημα συνολικά η κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι κάμερες θα παραμείνουν, για τις ανάγκες της τροχαίας. Ωστόσο, του «ξέφυγε» ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν και στα σύνορα (μήπως για να ελέγχουν την οδική συμπεριφορά της καφέ αρκούδας;). `Η, μήπως, σκοπεύουν να αποτυπώνουν π.χ. την ίριδα του ματιού, από κάθε έφηβο που περνά ένα «πορτοκαλί» με το «παπάκι» του;

Οι σχεδιασμοί τους είναι πολύ βαθύτεροι και αρκετά πιο σκοτεινοί. Και αν κάποια στοιχεία τους αποκαλύπτονται τώρα και ακούγονται - για την ώρα - γραφικά, μόνο τέτοια δεν είναι τα αποτελέσματα από την εφαρμογή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ