Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΟΝΑΚΗΣ
Καταγγέλλεται εμπλοκή του σε υπόθεση πλαστών τιμολογίων

Ο Μιχάλης Νεονάκης, πρώην μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, είναι εμπλεκόμενος σε υπόθεση πλαστών τιμολογίων αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ, που εξέδιδε εταιρία ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας, Αδάμ Ρεγκούζας. Σύμφωνα με όσα είπε, την παράβαση είχε εντοπίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Ο υφυπουργός υποστήριξε επίσημα ότι το εν λόγω στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απαλλάχτηκε νομότυπα από τις επιπτώσεις με το άρθρο 42 του νόμου 3220/28-1-2004, σύμφωνα με το οποίο «επιχειρήσεις που προμηθεύτηκαν ανακυκλώσιμα απορρίμματα μέχρι 24-12-2002» και «αποδειχθήκανε πλαστά ή εικονικά ως προς το πρόσωπο του εκδότη, ενώ αφορούσαν στο σύνολό τους πραγματική συναλλαγή, απαλλάσσονται από τα πρόστιμα του κώδικα βιβλίων - στοιχείων και τις υπόλοιπες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, καθώς και από οποιαδήποτε άλλη κύρωση». Νωρίτερα ο υφυπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει ότι με την όλη υπόθεση σχετίζονται «στελέχη του ΠΑΣΟΚ», καθώς και συνδικαλιστική οργάνωση που υπάγεται στη ΓΣΕΕ, ενώ με μεταγενέστερες δηλώσεις του υποστήριξε πως ίσως πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο του Μιχ. Νεονάκη.

Από την πλευρά του ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι «ουδεμία σχέση έχει με την εν λόγω εταιρία», ανέφερε ότι έχει «μόνο μακρινή συγγένεια με τον ιδιοκτήτη της», και προκάλεσε τον Αδ. Ρεγκούζα να καταθέσει οποιοδήποτε στοιχείο διαθέτει που τον αφορά, προσθέτοντας ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψή του.

Επίσης, με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τον υφυπουργό Οικονομίας για «συκοφαντική και σκανδαλολογική επίθεση, εναντίον στελεχών του ΠΑΣΟΚ». Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «οι μεταγενέστερες δηλώσεις» του ίδιου στα ΜΜΕ «επιβεβαίωσαν την ανευθυνότητα και την ψευδολογία του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ