Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 17-18 ΙΟΥΝΗ
Σε αντίθεση με τα συμφέροντα των λαών οι αποφάσεις της

Παρέμβαση του Θανάση Παφίλη στο Ευρωκοινοβούλιο στη σχετική συζήτηση

Ο Θανάσης Παφίλης
Ο Θανάσης Παφίλης

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής στις 17-18 Ιούνη 2004 και τις δηλώσεις της Ιρλανδικής Προεδρίας ο Θανάσης Παφίλης, εκ μέρους της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του KKE, έκανε την εξής τοποθέτηση:

«Οι αποφάσεις, οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 17/18 Ιουνίου βρίσκονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης, οι οποίοι με την ψήφο ή και την αποχή τους στις Ευρωεκλογές στις 13 Ιούνη εξέφρασαν την καταδίκη στην ΕΕ και την πολιτική της.

Το "Ευρωσύνταγμα", που ενέκρινε η Σύνοδος Κορυφής, ενσωματώνει όλες τις προηγούμενες Συνθήκες που κατοχυρώνουν την ελευθερία του κεφαλαίου και την ανατροπή των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Αποτελεί ανώτερη θεσμική θωράκιση της δικτατορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Υιοθετείται το αμερικανικό στρατιωτικό δόγμα του "προληπτικού πολέμου" εναντίον μιας χώρας ή χωρών, με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ανατρέποντας έτσι βασικές αρχές Διεθνούς Δικαίου που αποτυπώνονται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Στρατιωτικοποιεί την ΕΕ, που στηρίζει το NATO και συνεργάζεται μαζί του.

Αποφασίστηκε μεγαλύτερη συνεργασία ΕΕ - ΗΠΑ για την επέμβαση και καταδυνάστευση των λαών, η επαίσχυντη συνεργασία με την κατοχική κυβέρνηση του Ιράκ, η αποστολή του Ευρωστρατού στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, η επέκταση δράσης του μέχρι την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία, η εφαρμογή του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή.

Προωθήθηκαν νέα μέτρα περιστολής λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ώστε να χτυπηθούν οι εργατικοί, λαϊκοί αγώνες και να επιβληθεί η τρομοκρατία στους λαούς.

Η εργατική τάξη της Ευρώπης, οι λαοί να δυναμώσουν την αντίσταση, την ανυπακοή και την απειθαρχία στην ΕΕ. Να αγωνιστούν για να μην υπάρξει "Ευρωσύνταγμα" και η ΕΕ να διαλυθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ