Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξεφεύγουν τέτοιες κουβέντες;

Δεν πίστευαν στ' αυτιά τους καθηγητές, γονείς και μαθητές του 6ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας απ' αυτά που άκουσαν στο χαιρετισμό του δημάρχου, Γ. Χαραλάμπους, στο χθεσινό αγιασμό του σχολείου. Συστήνοντας ο δήμαρχος στους μαθητές, να φροντίζουν και να μη λερώνουν τα σχολεία, γιατί τα πληρώνουν οι γονείς τους -με αφορμή ένα γραμμένο σύνθημα σε τοίχο- είπε, ότι αυτοί, που γράφουν συνθήματα, σε δέκα χρόνια, δε θα βρίσκουν ούτε καν τις δουλιές, που κάνουν σήμερα οι Αλβανοί!

Πέρα από το γεγονός, πως τουλάχιστον πενήντα μαθητές στο παραπάνω Γυμνάσιο είναι παιδιά μεταναστών από την Αλβανία, η υποτιμητική αναφορά του Δημάρχου ήταν έτσι κι αλλιώς ανεπίτρεπτη. Το θέμα έθιξαν οι καθηγητές στη συνάντηση που είχαν κατόπιν μαζί του, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση γονέων. Ο Γ. Χαραλάμπους, βέβαια, είπε σε γονείς ότι του ξέφυγε η έκφραση και είναι διατεθειμένος να επανορθώσει, ζητώντας συγνώμη.

Για να ξεφύγουν όμως τέτοιες κουβέντες πρέπει να υπάρχουν κάπου καταχωνιασμένες και οι αντίστοιχες απόψεις και αντιλήψεις. Κι έπειτα, ξεφεύγουν τέτοιες κουβέντες μετά τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν τον αγώνα Αλβανίας - Ελλάδας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ