Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2004
ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Επίδειξη υποκρισίας...

Με ανούσιους χαρακτηρισμούς επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να συγκαλύψει την πλήρη συμφωνία του με την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Στην προσπάθειά του το ΠΑΣΟΚ να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά στρώματα και να συντηρήσει το δικομματικό καυγά, με ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του, χαρακτήρισε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη σαν «επίδειξη υποκρισίας, αντιφάσεων και αναξιοπιστίας».

Στο ίδιο πνεύμα, το ΠΑΣΟΚ διαπίστωσε ότι ο Κ. Καραμανλής έκανε μια ομιλία στη ΔΕΘ «σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και ότι «συνεχίζει να ιδιοποιείται τα έργα του ΠΑΣΟΚ και να εξαγγέλλει πράγματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Ουσιαστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ταγμένο πλήρως στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, τα οποία καλύπτονται πλήρως από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, δε βρίσκει άλλο πεδίο αντιπαράθεσης παρά να εξαπολύει κατηγορίες στην κυβέρνηση για... κλοπή του έργου του.

Η αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του εργαζομένων και των συνταξιούχων και που με ευλάβεια συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση, περιορίζουν την... αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ στη χρήση ψευδεπίγραφων επιχειρημάτων δήθεν υπέρ των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στην οικονομία, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, «επιβαρύνει την κατάσταση με τις δήθεν απογραφές καταστροφολογίας, με την ίδια τη δική της εξάμηνη διαχείριση και κυρίως με την υπονόμευση του κύρους της οικονομίας και της χώρας». Στον κοινωνικό τομέα, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του, «οι επαναλαμβανόμενες φιλολογίες περί του κοινωνικού κέντρου δεν καλύπτουν την απουσία κοινωνικής πολιτικής».

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ, με το «πακέτο» κοροϊδίας που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού να συνεχίζει να ζει στην ανέχεια, το ΠΑΣΟΚ ανάλωσε τη... σκληρή αντιπολίτευσή του στο αν τα... ψίχουλα παροχές, δόθηκαν επί των ημερών του ή αν οι «παροχές» ανταποκρίνονται στις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κ. Καραμανλή.

Συγχρόνως, στην προσπάθειά του το ΠΑΣΟΚ να συντηρήσει και το κλίμα πόλωσης, δεν απέφυγε να κάνει λόγο για «κομματική επέλαση» στη Δημόσια Διοίκηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη «την ώρα που ο κ. Καραμανλής αναπτύσσει θεωρίες κατά της αναξιοκρατίας και του κομματισμού, στον οποίο επιδίδονται, όμως, ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί του».

Ο Κ. Καραμανλής, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «θα διαπιστώσει σύντομα ότι με τα ωραία λόγια δεν είναι δυνατόν να καλύψει, είτε τις λανθασμένες πολιτικές, είτε το κενό της πολιτικής του και την αδυναμία της ΝΔ».

Εξάλλου σήμερα ο Γ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τους συντονιστές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΠΑΣΟΚ, ενόψει και της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ