Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Δεν έχει ευθύνες η κυβέρνηση!

Στην επικίνδυνη όσο και αντιδραστική αντίληψη για το «πολιτικά ανεύθυνο» της κυβέρνησης για τα δυστυχήματα ή τις «φυσικές καταστροφές» επιμένει ο Κ. Καραμανλής, μετακυλίοντας τις ευθύνες και αναζητώντας «αποδιοπομπαίους τράγους» στους διορισμένους αξιωματούχους του κρατικού μηχανισμού.

«Το δυστύχημα είναι κάτι το τραγικό και όλοι θλιβόμαστε γι' αυτό. Από εκεί και πέρα υπήρξε μία δυσλειτουργία στον τρόπο αντίδρασης για την ενημέρωση από συγκεκριμένους μηχανισμούς. Και για αυτό το θέμα αναζητούνται οι ευθύνες και αποδίδονται. Αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα πολιτικό», δήλωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την παραίτηση του αρχηγού του ΓΕΑ και τη μη αποδοχή της παραίτησης που υπέβαλε ο υπουργός Αμυνας.

Κινούμενη στη λογική της διάχυσης των ευθυνών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε χτες τη σύσταση δύο επιτροπών στο υπουργείο Αμυνας για τη διερεύνηση της υπόθεσης που σχετίζεται με την πτώση του «Σινούκ». Ο Θ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι η μία επιτροπή που έχει συσταθεί από την Αεροπορία Στρατού θα διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ η δεύτερη, με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, θα ψάξει για τα αίτια στην καθυστέρηση της ενημέρωσης για την πτώση του ελικοπτέρου. Εσπευσε όμως να αποφανθεί ότι «όλες οι ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δυστύχημα». Παράλληλα, άφησε να διαφανεί η πρόθεση της κυβέρνησης να «αναδιοργανώσει το σύστημα», προφανώς του ΠΑΣΟΚ, ξεκινώντας από την Πολεμική Αεροπορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ