Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
30 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Νεανική δημιουργία μέσα από τη γιορτή της ΚΝΕ

Την Κυριακή μίλησε ο Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο Δ.Γόντικας
Ο Δ.Γόντικας
Με επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων, έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων του 30ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Κρήτη. Οι τριήμερες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο στις 10, 11 και 12 Σεπτέμβρη ολοκλήρωσαν το ταξίδι του 30ού Φεστιβάλ, με εκατοντάδες νέους, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενους και αγρότες να αναδεικνύουν ό,τι πιο προοδευτικό μπορεί να γεννήσει η νεανική δημιουργία, μέσα από τη γιορτή της ΚΝΕ, που στηρίζεται στο μεράκι και τον ενθουσιασμό μελών και φίλων της.

Το Σάββατο από την ΚΝΕ ομιλία πραγματοποίησε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της Οργάνωσης, υπογραμμίζοντας «ότι πρόκληση για τους νέους κομμουνιστές είναι να βρεθούν σε μια μεγάλη πορεία αγωνιστικής νεανικής συσπείρωσης, υλοποιώντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα πάλης και πολιτικής δράσης πρωτοστατώντας σε ένα κίνημα που θα εμποδίσει τώρα τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς της ΝΔ, χωρίς να δείχνει καμιά ανοχή στην πολιτική της, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ, συμβάλλοντας στη συγκρότηση του Μετώπου.

Την Κυριακή, τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, από το ΚΚΕ μίλησε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το στέλεχος του Κόμματος άνοιξε την ομιλία του αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Πολυεθνικών, του ντόπινγκ και του ΝΑΤΟ, όπως τους χαρακτήρισε, τονίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα ιδεώδη του Ολυμπισμού ούτε με τα οράματα και τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας, με τα οράματα και τις ανάγκες των λαών.

«Με την πανούργα ιδεολογική επίθεση που σχεδίασαν, δεν επιδιώκουν απλά και μόνο να συγκαλύψουν τη μετατροπή του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων σε μια τεράστια επιχείρηση υψηλών κερδών. Δεν επιδιώκουν μόνο να καλλιεργήσουν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις στους νέους και να τους παγιδεύσουν στο κυνήγι ενός άπιαστου ονείρου.

Επιδιώκουν κάτι πολύ βαθύτερο και μακροπρόθεσμο. Να εδραιώσουν την αντίληψη ότι δεν υπάρχει μέλλον χωρίς το χορηγό καπιταλιστή ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την αποδοχή της επέκτασης του χορηγού - ληστή σε όλους τους τομείς της ζωής».

Ακολούθως πρόσθεσε, ότι αυτός ο κόσμος δεν είναι ο δικός μας κόσμος. Δεν αντιπροσωπεύει ούτε τα συμφέροντα ούτε τις προσδοκίες, τα όνειρα και τις ελπίδες των ανθρώπων του μόχθου και της νεολαίας.

«Το φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή", οι αγώνες του λαού και της νεολαίας, ο λαός που μοχθεί, η ζωντανή λαϊκή μας παράδοση, το καλλιτεχνικό έργο και ο δημιουργός του που δε βολεύονται, δεν υποτάσσεται στους χορηγούς και δεν μπαίνει στην υπηρεσία του συστήματος, είναι ο δικός μας κόσμος. Είναι οι λαοί που αντιστέκονται. Είναι οι αγωνιστικές μας παραδόσεις και οι υψηλές αξίες, που σφυρηλατήθηκαν σε μακροχρόνιους σκληρούς αγώνες. Του γνήσιου πατριωτισμού και διεθνισμού, της αλληλεγγύης με τους λαούς που αγωνίζονται, της συλλογικότητας απέναντι στον ατομισμό και πάνω απ' όλα οι αξίες και τα ιδανικά του αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ