Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο σφυρί κι ο «Μύλος»!

Αν θέλει κάποιος να διακρίνει τι είδους διαφορές πολιτικής αντίληψης και πολιτιστικής πρακτικής υπάρχουν ανάμεσα σ' ένα κομμουνιστή δήμαρχο και σ' ένα δημοτικό «άρχοντα» άλλου «πολιτικού χρώματος», δεν έχει παρά να πληροφορηθεί την ιστορία του «Μύλου του Παπά» στη Λάρισα. Η Δημοτική Αρχή υπό τον αείμνηστο κομμουνιστή δήμαρχο, Αρ. Λαμπρούλη, αγόρασε, το 1988, ένα παλιό εργοστάσιο αλευροβιομηχανίας στο κέντρο της πόλης και το διαμόρφωσε σ' ένα θαυμαστό πολιτιστικό κέντρο, στο οποίο λειτουργούσαν το «Θεσσαλικό Θέατρο», θερινός κινηματογράφος, μπαλέτο, χώρος εναλλακτικής μουσικής ψυχαγωγίας κ.ά.

Με το που πέρασε η δημοτική εξουσία στις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ξεκίνησε μια προσπάθεια πολιτιστικής απαξίωσης του «Μύλου», με στόχο να καταστεί οικονομικά προβληματικός και να δοθεί, εν τέλει, σε ιδιώτες. Ετσι και γίνεται, καθώς, τις προάλλες, ο τωρινός δήμαρχος Λάρισας, Κ. Τζανακούλης, που ανήκει στη ΝΔ, ανακοίνωσε ότι ο «Μύλος του Παπά» θα δοθεί προς αξιοποίηση σε ιδιώτες!

Τώρα, η μόνη ελπίδα για ν' αποφευχτεί το «μοιραίο» - η «ιδιωτικοποίηση» σημαίνει παραπέρα πολιτιστική υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση - είναι η μαζική και δυναμική αντίδραση των Λαρισαίων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ