Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΧΕΡΙΑ η ελπίδα...

Τα γνωστά και από την περίοδο του ΠΑΣΟΚ παραμύθια περί «ανάπτυξης» και «ανταγωνιστικότητας», που θα φέρουν δήθεν «παροχές» για το λαό, επανέλαβε ο Κ. Καραμανλής στη ΔΕΘ

Παρόλο που είναι εξόφθαλμο ότι θα χειροτερέψει η θέση των εργαζομένων και των «κοινωνικά ασθενέστερων» τα επόμενα χρόνια, ο Κ. Καραμανλής επιχείρησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, να κάνει το μαύρο - άσπρο. Επιχειρώντας να παγιδεύσει λαϊκές δυνάμεις στην εφαρμοζόμενη πολιτική, πούλησε κατά κόρον το γνωστό παραμύθι ότι με την «αύξηση του εγχώριου εθνικού προϊόντος», που θα έρθει μέσα από βελτίωση της «ανταγωνιστικότητας», θα υπάρξει περιθώριο για περισσότερες «παροχές»!

Η απάντηση ήρθε χτες από τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία περιοδεύει στη Μακεδονία με αφορμή τη ΔΕΘ. Μιλώντας στους εργάτες και στις εργάτριες στη Νάουσα, που βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις, αφού σημείωσε ότι το ΚΚΕ αγωνίζεται μαζί τους για να μην κλείσουν τα κλωστήρια, επεσήμανε ότι το θέμα τελικά είναι ποια τάξη κυβερνά τούτο τον τόπο, ποια τάξη εξουσιάζει. Και σήμερα εξουσιάζει η πλουτοκρατία. Είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ, αυτά τα προβλήματα θα υπάρχουν και θα οξύνονται. Το πρόβλημα είναι πολιτικό. Για ν' αλλάξει η κατάσταση χρειάζεται γενικότερη πολιτική λύση. Η ελπίδα είναι στα δικά σας χέρια, είπε απευθυνόμενη στους εργάτες.


ΣΕΛ.  6   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ