Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: «Η κυβέρνηση σύντομα θα κληθεί να διαχειριστεί ένα νέο γύρο απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα» (το άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ: «Οι έλληνες είναι αυτοί που παίρνουν πιο δύσκολα από όλους έστω και μια ημέρα αναρρωτική άδεια. Μόλις το 6,7% των Ελλήνων που συμμετείχαν στη μελέτη είχαν πάρει τουλάχιστον μια ημέρα αναρρωτική τους 12 μήνες ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους Ιρλανδούς ήταν 8,3% και στους Φινλανδούς 24%» (από ιατρική έρευνα / στα «ΝΕΑ»).

Η ΤΣΕΠΗ: «Επίθεση ακρίβειας σε 6 μέτωπα περιμένει τους καταναλωτές. Τρόφιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης, πετρέλαιο θέρμανσης, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα αυτοκινήτων, τσιγάρα και δίδακτρα φροντιστηριακών σχολικών μαθημάτων, ξένων γλωσσών και ιδιωτικών σχολείων αυξήθηκαν ή αναμένεται να αυξηθούν» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ: «Επιβραδύνθηκαν το β΄ τρίμηνο οι ρυθμοί αύξησης του κόστους εργασίας στην ευρωζώνη σε 2,2% από 2,7% το α΄ τρίμηνο, ενώ και στην ΕΕ των "25" το κόστος εργασίας μειώθηκε στο 2,8% από 3,7% το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ: «2,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δύο στους 5 κατοίκους του πλανήτη, αγωνίζονται να επιβιώσουν με λιγότερα από δύο δολάρια τη μέρα» (η είδηση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ... «Κι ενώ το κυβερνητικό αλαλούμ καλά κρατεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ Ο. Κυριακόπουλος "θυμήθηκε" το Ασφαλιστικό προβλέποντας ότι είναι θέμα χρόνου να ασχοληθεί η κυβέρνηση με το ζήτημα. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τον ΣΕΒ ο διάλογος για το Ασφαλιστικό πρέπει να ξεκινήσει από "μηδενική βάση". Οπως ίσως θα έχετε αντιληφθεί η ατμόσφαιρα θυμίζει ...τυφώνα» (ο Χ. Οικονόμου στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ