Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ασφαλισμένα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΤΟ «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ» του Σημίτη και του Γιαννίτση με «διαλόγους» σαν κι αυτούς που ανακοίνωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης ξεκίνησε ή κάνουμε λάθος;

Οσο για τη δήλωση του Θοδωρή Ρουσόπουλου, περί του ότι η κυβέρνηση προτίθεται να κάνει διάλογο ...γενικώς και αορίστως για την Κοινωνική Ασφάλιση, μάλλον σε ανόητους απευθύνεται.

Κατ' αρχήν, δε θυμάται κανείς, κυβέρνηση σ' αυτήν τη χώρα να «διαλέγεται» και να ανοίγει συζητήσεις χωρίς νόημα, σκοπό και, βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο, στόχο.

Επίσης, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι ...ανυποψίαστη για το θέμα του Ασφαλιστικού, ούτε περιμένει τώρα να ακούσει απόψεις για να διαμορφώσει τη θέση της. «Αύξηση της ανταγωνιστικότητας», δηλώνει ότι θέλει, οπότε και μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους».

Αλλωστε, όποιος προσέξει την αρθρογραφία των «κυβερνητικών» εφημερίδων, ακριβώς αυτήν την «κριτική» ασκούν και ζητούν - υποτίθεται - από τη ΝΔ να αλλάξει την άποψή της και να συζητήσει το θέμα.

Οσο για το ΣΕΒ, είναι ξεκάθαρος ότι η υπόθεση του νέου Ασφαλιστικού θα προχωρήσει, είτε το θέλουν οι κυβερνώντες, είτε όχι. Κι όπως όλοι γνωρίζουμε, «περνάει» ο λόγος του, όπως και αυτός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το μόνο πραγματικά αστείο πράγμα στην όλη ιστορία είναι η στάση που τηρεί το ΠΑΣΟΚ. Προσπαθεί να μας πείσει ότι η ...στήριξη των δικών του αντι-ασφαλιστικών νόμων αποτελεί ...προάσπιση των κεκτημένων για τους εργαζόμενους.

ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Ανάπτυξης και θριαμβολογεί για την ανάπτυξή τους! Το γιατί αυτές οι επιχειρήσεις θα πάνε καλά σε ένα καθεστώς όπου «το μεγάλο ψάρι» ευνοείται για να «τρώει το μικρό» δεν έχει μπει βεβαίως στον κόπο να μας το εξηγήσει.


Γρηγοριάδης Κώστας

Την ίδια ώρα, πάντως, οι εκβιαστικές εισπράξεις του υπουργείου Οικονομίας, με τις περίφημες ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη έως το 2002, συνεχίζονται κανονικότατα και με μεγάλη (για το υπουργείο) αποδοτικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ