Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη φυλακή γιατί αρνήθηκε να πάει στο Περσικό!

Επαγγελματίας οπλίτης καταδικάστηκε από το Ναυτοδικείο Πειραιά για λιποταξία, επειδή αρνήθηκε το Μάη του 2003 να πάει με τη φρεγάτα «Ναβαρίνο» στον Περσικό

Στις φυλακές Κορίνθου βρίσκεται από τις 13 Σεπτέμβρη 2004 ο παραιτηθείς επαγγελματίας οπλίτης Γιώργος Μοναστηριώτης, 23 ετών, ο οποίος κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για λιποταξία, επειδή αρνήθηκε, με δημόσια δήλωσή του στις 8 Μάη 2003, να ακολουθήσει τη φρεγάτα «Ναβαρίνο», όπου υπηρετούσε ως Εθελοντής Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ), σε αποστολή στον Περσικό Κόλπο, την περίοδο που ήταν σε εξέλιξη η εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ και παραιτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό.

Οπως αναφέρει ο ίδιος σε δήλωσή του, το πρωί της 13ης Σεπτέμβρη 2004, παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο Ναυτοδικείο Πειραιά, όπου τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο 5μελές Ναυτοδικείο, το οποίο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών. «Αρνήθηκα, αναφέρει σε δήλωσή του, και αρνούμαι συνειδητά και υπεύθυνα να συμμετάσχω ή να συνεισφέρω καθ' οιονδήποτε τρόπο στην ανελέητο σφαγή του ιρακινού λαού, στους βομβαρδισμούς μαιευτηρίων και λαϊκών αγορών. Αρνήθηκα και αρνούμαι να μπω σ' αυτόν τον χωρίς τέλος φαύλο κύκλο της βίας και της παραφροσύνης. Με τη συμμετοχή μου στο αντιπολεμικό κίνημα ένωσα τη φωνή μου με τη φωνή των εκατομμυρίων ανθρώπων απ' όλο τον κόσμο ενάντια στη φρίκη του πολέμου. Η πράξη μου ήταν μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους ανθρώπους που καθημερινά δοκιμάζονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ