Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα προβληματισμένα...

Mega Channel

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, ο ...πολιτικός προβληματισμός μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ φθάνει πλέον στα ύψη και ο ελληνικός λαός οφείλει να παρακολουθεί με ανοιχτό το στόμα: Μπορεί ο πρωθυπουργός να μιλά για «νταβατζήδες» σε σουβλατζίδικα και ψησταριές, αναρωτιέται το ΠΑΣΟΚ! «Ναι, βεβαίως» απαντά η ΝΔ και πάει λέγοντας...

Φυσικά, μετά απ' όλ' αυτά, αλληλοκατηγορούνται για λαϊκισμό και παραπολιτική στη θέση της πολιτικής. Εννοείται, φυσικά, πως τα δύο αυτά κόμματα τάσσονται κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και, κυρίως, κατά των μεγάλων συμφερόντων.

Τώρα πώς γίνεται τα τελευταία 30 χρόνια, που τα κόμματα αυτά κυβερνούν τη χώρα, τα «μεγάλα συμφέροντα» να ζουν και να βασιλεύουν, να εκμεταλλεύονται και να κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος του δυστυχή Ελληνα εργαζόμενου, δεν μπαίνουν στον κόπο να μας το εξηγήσουν.

ΠΑΝΤΩΣ, ΚΑΛΑ κρατεί η δικομματική διαμάχη και στο θέμα της οικονομίας. Η κυβέρνηση δηλώνει, με όποιον τρόπο μπορεί και όπου βρεθεί, πως για όλα φταίνε τα κολπάκια του ΠΑΣΟΚ και η ...δημιουργική λογιστική του.

Πλην, όμως, εκτός από τα κρυφά βιβλία και όποιες άλλες μεθοδεύσεις, το ΠΑΣΟΚ έκανε και άλλα (σημαντικότερα) πράγματα: Οπως, η εφαρμογή πολιτικής μονόπλευρης σκληρής λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και παροχών πολύμορφων παροχών και προνομίων στο μεγάλο κεφάλαιο, κλπ., κλπ.

Αλλά, για όλ' αυτά δε λένε απολύτως τίποτε οι νέοι κυβερνώντες. Προφανώς, δεν τους συμφέρει να τα θυμόμαστε. Το γιατί είναι κάτι παραπάνω από προφανές, αφού θα ήταν ανόητο να αμφισβητεί κανείς τον ...εαυτό του και την πολιτική του. Αυτό το λάθος δεν προτίθενται να το κάνουν οι κυβερνώντες.

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ αθλητικό νόμο απασχολήθηκαν χτες ο πρωθυπουργός με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό. Και, φυσικά, επικράτησαν τα θέματα των μεγάλων ΠΑΕ.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Κάτι αναφορές στο θέμα του μαζικού αθλητισμού και των ερασιτεχνικών σωματείων δε βρέθηκαν στην ημερήσια διάταξη. Αλλωστε, η σχετική φιλολογία ξεχάστηκε με τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ