Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επείγονται οι ασφαλιστικές

«Η πρόταση συνεργασίας ασφαλιστικών εταιρειών με τα δημόσια νοσοκομεία θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο που βρίσκεται τώρα στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους», έγραψε η «Ημερησία» (9.10.2004).

Οχι, βέβαια, πως οι ασφαλιστικές εταιρίες εντυπωσιάστηκαν απ' τις ουρές και τα ράντζα, αλλά έβαλαν στο μάτι εν πρώτοις τις αναβαθμισμένες ολυμπιακές κλίνες και μετά - με τον ...παρά τους - θα ζητήσουν και άλλες μέχρι το 20% των κλινών, όπως προβλέπει ο νόμος του Αλ. Παπαδόπουλου (του ΠΑΣΟΚ), που έχει σαν στόχο να ενεργοποιήσει ο Ν. Κακλαμάνης (της ΝΔ), όπως έχει επανειλημμένα υποστηρίξει δημόσια ο νυν υπουργός Υγείας. Το κοινό επιχείρημα είναι ότι έτσι θα αποκτήσουν έσοδα τα δημόσια νοσοκομεία.

Στην ουσία, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Εκείνο που θα συμβεί είναι η μείωση κατά 50% του κόστους νοσηλείας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, καθώς απ' αυτήν τη λεόντειο συμφωνία θα «γλιτώνουν έξι εκατομμύρια ευρώ ανά ημέρα νοσηλείας σε ετήσια βάση», όπως έγραψε η «Ημερησία».

Τα έσοδα λογάριαζαν και όταν προωθούσαν τη λειτουργία των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία και τελικά εκείνο που έμεινε είναι η μονέδα σε κάποιους τομείς και πάνω απ' όλα τα χαράτσια στους δύστυχους ασθενείς. Και με την εισβολή των ιδιωτικών εταιριών, θα μεγαλώσουν οι ουρές και θα αυξηθούν τα ράντζα για τους ίδιους δύστυχους ασθενείς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ