Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΙΚΡΕΣ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ...

ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ... «Σηματοδοτεί η υπερσυντηρητική ψήφος της πλειοψηφίας των Αμερικανών μια επιστροφή στο παρελθόν, που όλοι πιστεύαμε πως είχε σαρωθεί από τη Γαλλική και την Αμερικανική Επανάσταση, που άνοιξαν τον δρόμο στη δημοκρατία, στην αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις και σε πλήθος άλλων κατακτήσεων ανάδειξης της ανθρώπινης αξίας» (το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΠΟΙΟΥΣ ΚΡΑΖΕΙ; «Παντού πια στον κόσμο, και φυσικά στην Ελλάδα, υπάρχει και μία άλλη, ολοένα και αυξανόμενη τάση ανθρώπων, οι οποίοι πλέον δεν εκφράζονται από την καλοσιδερωμένη, φιλική προς το ακραίο καπιταλιστικό περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης, εκδοχή του προοδευτισμού, που ενώ διατυμπανίζει ότι βασίζεται στην "ανανεωμένη" έκδοση των αρχών του Διαφωτισμού συνήθως απλώς κρύβει τις πιο ταπεινές ιδιοτέλειες» (η Αμαλία Νεγρεπόντη στα «ΝΕΑ»).

ΤΟ ΟΡΦΑΝΟ: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, έχει άριστες προσβάσεις στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών και ειδικά στο επιτελείο του Κέρι, οπότε μια εκλογή του τελευταίου θα καθιστούσε τον κ. Παπανδρέου καλύτερο συνομιλητή της Ουάσιγκτον από τον κ. Καραμανλή» (η Ειρήνη Δ. Καρανασοπούλου στα «ΝΕΑ»).

Ο ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ: «Η νίκη Μπους και το ειδικό βάρος που έχουν οι ΗΠΑ στην παγκόσμια σκηνή δεν προοιωνίζεται καλά για τον κόσμο» (ο Πάσχος Μανδραβέλης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΠΟΝΟΣ; «Είναι σωστό λοιπόν να απορρίπτουμε την Αμερική και τον πολιτικό πολιτισμό της επειδή δεν μπορούν να αναδείξουν πεφωτισμένους ηγέτες; Ασφαλώς και η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υιοθετήσουμε τον τυφλό αντιαμερικανισμό των σχολιαστών της Αριστεράς» (ο Henry Porter/«The Guardian»/«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ