Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δήλωση Σπηλιωτόπουλου δημιουργεί πρόβλημα στη ΝΔ

Μια δήλωση του υπουργού Αμυνας Σ. Σπηλιωτόπουλου, από τη Μόσχα όπου βρίσκεται για επίσκεψη, ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν αμφισβήτησε την επιχειρησιακή ικανότητα των ρώσικων αντιαεροπορικών ΤΟΡ/Μ1, αλλά μόνο τους όρους της σύμβασης, δημιούργησε σύγχυση στους βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Ουσιαστικά, με τη δήλωση αυτή ο υπουργός «άδειασε» τους βουλευτές της ΝΔ, αφού η μέχρι τώρα τακτική τους, κατά την εξέταση των μαρτύρων, ήταν να αποδείξουν ότι τα ρώσικα ραντάρ ήταν επιχειρησιακά άχρηστα. Ηταν μια τακτική ουσιαστικά αδιέξοδη, αφού στηριζόταν κυρίως στη μαρτυρία του ταξιάρχου Ν. Τσιρογιάννη, ο οποίος όμως στην κατάθεσή του στην Επιτροπή δεν μπόρεσε πειστικά να στηρίξει την άποψή του. Ετσι μετά την υπουργική δήλωση, αναμένεται αναπροσαρμογή της τακτικής των βουλευτών της ΝΔ και στροφή στα θέματα αυτής καθαυτής της σύμβασης για την απόκτηση των αντιαεροπορικών και των ρυθμίσεων που υπήρχαν για τα αντισταθμιστικά οφέλη.

Στο μεταξύ και χτες συνεχίστηκε η δικομματική αντιπαράθεση, με αφορμή δήλωση του υπουργού Αμυνας, ο οποίος κατηγορούσε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και ειδικά τον Ε. Βενιζέλο, για δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων σχετικά με τα ρώσικα όπλα. Οι τελευταίοι κατηγόρησαν τον Σπ. Σπηλιωτόπουλο για εξωθεσμική παρέμβαση στο έργο της Επιτροπής, ενώ προανήγγειλαν ότι θα ζητήσουν την άσκηση δίωξης κατά του εισαγγελέα που πραγματοποίησε την προκαταρκτική εξέταση, κατηγορώντας τον για παραπειστικές ερωτήσεις προς τους μάρτυρες.

Χτες ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην αρχηγού ΓΕΣ Ν. Χαρβάλα, ο οποίος ανέφερε ότι πιθανόν να υπήρξαν και πολιτικοί λόγοι για την επιλογή των ρώσικων όπλων, για τα οποία είπε ότι εάν λυθεί το πρόβλημα με τα ανταλλακτικά τους, αυτά είναι επιχειρησιακά χρήσιμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ