Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαγωνισμός αντιδραστικών προτάσεων

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σε επίδειξη συντηρητικών και αντιδραστικών προτάσεων και ιδεών, ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να εξελιχθεί η προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή, την ερχόμενη Δευτέρα. Ο Κ. Καραμανλής θα αναφερθεί στο λεγόμενο φινλανδικό μοντέλο και ο Γ. Παπανδρέου θα επαναφέρει τις γνωστές και από την προεκλογική περίοδο προτάσεις του, περί «τομών και ρήξεων» και «συγχώνευσης των υπουργείων Παιδείας και Απασχόλησης» (πρώην Εργασίας), ενώ θα «πετάξει το γάντι» στη ΝΔ, δηλώνοντας την ετοιμότητα του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει «βαθιές αλλαγές στο σύστημα, εάν τολμά και η κυβέρνηση να προχωρήσει σ' αυτές».

Και οι δυο, πάντως, θα διεκτραγωδήσουν - ο καθένας με τον τρόπο του - τη σημερινή κατάσταση στο χώρο της Παιδείας και θα προβάλλουν ως διέξοδο την πολύ μεγαλύτερη πρόσδεση της τελευταίας στην αγορά και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Ολ' αυτά, βέβαια, καμουφλαρισμένα με μπόλικη συνθηματολογία, περί ριζοσπαστικών τομών και εκσυγχρονισμών, ποιότητας, κλπ. και πασπαλισμένα με μπόλικες υποσχέσεις προς το... πόπολο.

Ετσι ή αλλιώς, δηλαδή, ο χώρος της Παιδείας και τα εκατομμύρια των εργαζομένων και των νέων (γονείς - εκπαιδευτικοί - μαθητές), που σχετίζονται άμεσα μ' αυτόν, εισέρχεται σε νέα περίοδο, ακόμη μεγαλύτερων βασάνων και ταλαιπωριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ