Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Κίνηση που οδηγεί στον κατακερματισμό της Βαλκανικής

Με ανακοίνωσή του το ΔΗΚΚΙ καταγγέλλει την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ως «Μακεδονία», τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή «εντάσσεται στη στρατηγική της Νέας Τάξης που έχει σκοπό την αλλαγή των συνόρων και τον κατακερματισμό της Βαλκανικής».

Ειδικότερα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «εντάσσεται ως αντάλλαγμα στην προώθηση της υπαγωγής του Κοσσόβου, στην προοπτική της λεγόμενης "μεγάλης Αλβανίας"». Η προσπάθεια της δημιουργίας της «μεγάλης Αλβανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «συνδέεται με την ενίσχυση του στρατιωτικού τουρκικού καθεστώτος, το οποίο είναι ο στρατηγικός σύμμαχος της Νέας Τάξης και των ΗΠΑ στην περιοχή. Τελικός στόχος είναι η έναρξη της διαδικασίας αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια».

Στον ίδιο στόχο, αναφέρει το ΔΗΚΚΙ, «κινείται η συμφωνία στη Μαδρίτη και το Ελσίνκι, καθώς και ο Ελληνοτουρκικός διάλογος για το Αιγαίο, ο οποίος συνεχίζεται και θα πρέπει αμέσως να διακοπεί.

Εάν η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρεται στο ίδιο κείμενο, «δεν αναγνωρίσει κράτος των Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία", τότε δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το παραπάνω σχέδιο της Νέας Τάξης, διότι το τελικό ζητούμενο από τις ΗΠΑ είναι η αναγνώριση των Σκοπίων ως "Μακεδονία" από τη χώρα μας».

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνει το ΔΗΚΚΙ, «να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες στους διεθνείς οργανισμούς, ώστε να μην προχωρήσει αυτή η αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα».

Παράλληλα, με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΚΙ Γ. Καρούμπας τόνισε: «Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σύμφωνα με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ και την πολυεθνική αμερικανική "ειρηνευτική δύναμη" από τα Βαλκάνια και τις χώρες της Ασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ