Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι και είχαν δίκιο. Μονομερής και ζημιογόνα η χτεσινή αναγνώριση, με το όνομα Μακεδονία, της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) από τις ΗΠΑ, αλλά βοηθά στην εξαγωγή ορισμένων ιδιαίτερα χρήσιμων συμπερασμάτων και διδαγμάτων.

Πρώτον: Η χτεσινή ενέργεια των ΗΠΑ αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο της γενικότερης ιμπεριαλιστικής πολιτικής του «διαίρει και βασίλευε», που μακέλεψε τα Βαλκάνια, των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ και τις ΗΠΑ. Αυτή ακριβώς η ιμπεριαλιστική πολιτική ήταν και είναι ο μεγάλος εχθρός των βαλκανικών λαών, μαζί και του ελληνικού.

Δεύτερον: Επιβεβαιώνεται, για μια ακόμη φορά, ότι μέσα από τις ιμπεριαλιστικές δομές, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, δεν είναι δυνατή η διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, της ασφάλειας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Μόνον αρνητικές συνέπειες είχε, έχει και θα έχει ο εγκλωβισμός της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς αυτούς οργανισμούς και η υπαγωγή των όποιων προβλημάτων και της αντιμετώπισής τους στις «καλές υπηρεσίες» των ανταγωνιζόμενων ηγετικών δυνάμεων του διεθνούς ιμπεριαλισμού.

Και όχι μόνον αυτά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ