Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Αναδιανομή χαρτοφυλακίων

Με αναδιανομή θέσεων και χαρτοφυλακίων ξεπεράστηκε η «θεσμική κρίση» που είχε προκληθεί στην ΕΕ μετά την απόρριψη της σύνθεσης της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωκοινοβούλιο. Ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μέσα από διαβουλεύσεις που είχε με τους ηγέτες των 25 κρατών - μελών, ανακοίνωσε χτες τη νέα σύνθεση με ορισμένες μικροαλλαγές και κάλυψη «κενών»: Τη θέση του «παραιτηθέντα» Ιταλού επιτρόπου Μπουντιλιόνε αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι, ο οποίος θα είναι επίτροπος για «τη Δικαιοσύνη, την ελευθερία και την ασφάλεια».

Παράλληλα ανακοινώθηκαν και ορισμένες αλλαγές αλλά αμετακίνητη στη θέση της στο σημαντικό χαρτοφυλάκιο για τον «ανταγωνισμό» παρέμεινε η Ολλανδή Νέλι Κρόες, που μέχρι πρότινος ήταν στέλεχος σε δεκάδες πολυεθνικές! Αλλη αλλαγή στη σύνθεση της Κομισιόν είναι η ανάθεση στον Ούγγρο επίτροπο Λάσλο Κόβατς, του τομέα της Φορολόγησης, ενώ κατείχε προηγούμενα το «χαρτοφυλάκιο» της ενέργειας.

Επίσης ο Λετονός Κ. Πιέμπαλγκς θα αναλάβει τις αρμοδιότητες για την ενέργεια. Μέσα από αυτές τις αλλαγές ο Ζ. Μπαρόζο προσέρχεται σήμερα στη σύσκεψη των προέδρων των ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου προσδοκώντας να αποσπάσει τη δική τους συγκατάθεση πρώτα και στη συνέχεια του Ευρωκοινοβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ