Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Motion Team

Ο φασιστικός κανόνας της ΦΙΦΑ «κανένα μήνυμα - καμία άποψη» κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα τηρήθηκε απαρέγκλιτα. Οι διοικούντες της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ φρόντισαν προχτές να παρατάξουν τους παίκτες της ομάδας τους με τη φανέλα «Η Μακεδονία είναι ελληνική», πριν το σφύριγμα του διαιτητή. Δηλαδή, πριν την έναρξη του αγώνα και, επομένως, δεν παραβίασαν κανένα «νόμο».

Αλλο είναι το θέμα: Ο πρόεδρος της ομάδας, ο Γ. Σπανουδάκης, που έχει την ιδιοκτησία του Ηρακλή (αφού το 2002 αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών που κατείχε ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μυτιληναίος έναντι του ποσού του... 1 ευρώ και ο οποίος κ. Μυτιληναίος είχε ορυχεία και άλλες μπίζνες στην πρώην Γιουγκοσλαβία - μήπως έχει και στα Σκόπια;), βάσει ποιου «νόμου» χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο για να ασκήσει εξωτερική πολιτική; Βάσει ποιου «νόμου» κάνει την Ιστορία «κλοτσοσκούφι»;

Και κάτι ακόμα: Ο Ηρακλής - το ποδοσφαιρικό του τμήμα - ιδρύθηκε το 1908. Οταν η Μακεδονία ήταν υπό οθωμανικό ζυγό. Ξέρετε μάλιστα ποιο ήταν το πρώτο του όνομα; «Οθωμανικός Ελληνικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης - Ο Ηρακλής»... Επομένως, όταν το 1913 η Συνθήκη του Βουκουρεστίου καθόρισε οριστικά τα σύνορα για το ποια Μακεδονία είναι ελληνική (γιατί ΔΕΝ είναι όλη η Μακεδονία ελληνική), και τα καθόρισε με τρόπο που δεν επιτρέπει να αμφισβητούν τα σύνορα, ούτε όσοι διακινούν τον αλυτρωτισμό στην ΠΓΔ της Μακεδονίας ούτε όσοι διακινούν τον εθνικισμό στην Ελλάδα, το ιστορικό σωματείο του οποίου προΐσταται ο κ. Σπανουδάκης (για να αναγκάζει ποδοσφαιριστές να «ξαναγράφουν» την ιστορία) ήταν ήδη 5 ετών.

Ακόμα και τα 5χρονα έχουν μνήμη. Καταλαβαίνουν. Τα βασικά τουλάχιστον. Ο κ. Σπανουδάκης;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ