Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η ρεπουμπλικάνικη εκδοχή

«Το σχέδιο αποβλέπει στον "ξεσηκωμό" των Αλβανών (...). Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στόχο την ανάδειξη της Αλβανίας σε "περιφερειακή δύναμη" στα Βαλκάνια (...). Η περιοχή μας θα είναι μια ανοιχτή πληγή για την Ευρώπη και μια πηγή αιματηρών αναταραχών για όσο διάστημα η Ευρωπαϊκή Ενωση αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της (...). Ο νέος πόλεμος στα Βαλκάνια είναι έξω από την πόρτα μας» (από την Ουάσιγκτον ο Μ. Ιγνατίου για την «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Η «δημοκρατική» αποδοχή

«Ο Αλβανός πρωθυπουργός Φάτος Νάνο, μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στην Κορυτσά, τόνισε πως η απόρριψη του διοικητικού χάρτη στο δημοψήφισμα, θα σημάνει την αποσταθεροποίηση τόσο της ΠΓΔΜ όσο και του Κοσόβου και γενικότερα των Δυτικών Βαλκανίων» (το ρεπορτάζ στον κυριακάτικο «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Το κλίμα

«Σύσταση της πρεσβείας των ΗΠΑ προς τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, απευθύνθηκε το Σάββατο» (η είδηση στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Η συνέχεια...

«Οι ΗΠΑ προχώρησαν και σε μια άλλη ενέργεια ουδόλως φιλική προς την Αθήνα και τη Λευκωσία: Πραγματοποίησαν την πρώτη προσγείωση αμερικανικού πολεμικού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Τύμπου των κατεχομένων της Κύπρου. Κυπριακές πηγές εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να είναι ο προπομπός για την έναρξη απευθείας πτήσεων στα κατεχόμενα, κάτι που θα συνιστά έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους» (από το ρεπορτάζ της Ειρ. Καρανασοπούλου στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ