Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία

Μικροί και μεγάλοι συνέρρεαν και χτες στον ηρωικό τόπο

ICON

Μικροί και μεγάλοι συνέρρεαν και χτες στον ηρωικό τόπο
Σήμερα κορυφώνεται ο τριήμερος γιορτασμός της επετείου του «Πολυτεχνείου», με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Η επικαιρότητα των μηνυμάτων της εξέγερσης του 1973 χρωματίζει και το φετινό γιορτασμό με τα συνθήματα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Εθνική Ανεξαρτησία», «Εξω οι ΗΠΑ», «Εξω το ΝΑΤΟ», καθιστά επιτακτική την ανάγκη μαζικής συμμετοχής του λαού και της νεολαίας, τριάντα ένα χρόνια, μετά στον αγώνα που συνεχίζεται. Αυτό το μήνυμα εκπέμπει από προχτές ο γιορτασμός του «Πολυτεχνείου» και θα το διατρανώσει στη σημερινή πορεία.

Σήμερα, οι πύλες του ιστορικού ιδρύματος στην οδό Πατησίων ανοίγουν στις 8 το πρωί και κλείνουν στη 1 το μεσημέρι. Αφού εκκενωθεί ο χώρος θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση της πρυτανείας του ιδρύματος και των αντιστασιακών της περιόδου της Χούντας κι αμέσως μετά θα ξεκινήσει η πορεία.

Χτες, η συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις στο χώρο του Πολυτεχνείου ήταν μεγαλύτερη από την πρώτη μέρα. Πλήθος στεφάνια και λουλούδια κάλυψαν το μνημείο για τους νεκρούς της εξέγερσης, άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν το «παρών» σ' αυτή την «αντιιμπεριαλιστική γιορτή». Αντιστασιακές οργανώσεις, σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι κι άλλοι φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας, πολιτικές νεολαίες και κόσμος από κάθε γωνιά της Αθήνας συναντήθηκε με την ιστορία και τους αγώνες του σήμερα μέσα στο Πολυτεχνείο.

Παράλληλα, πλήθος φορέων εξέδωσε ανακοινώσεις, με τις οποίες επισημαίνουν την επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου και καλούν σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή αντιιμπεριαλιστική πορεία. Ανάμεσά τους το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, που καλεί τα μέλη του σε προσυγκέντρωση για την πορεία στις 3.30 μ.μ. στα γραφεία του, η ΔΗΚΕΒΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η ΟΛΜΕ και πολλοί άλλοι. H ΟΓΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 3.00 μ.μ., στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ