Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μηνύματα κομμάτων

Μηνύματα και ανακοινώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσαν πολιτικά κόμματα. Ο Γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης σε μήνυμά του, επιχειρώντας να φέρει το μήνυμα του Πολυτεχνείου στα μέτρα των κυβερνητικών διακηρύξεων, αναφέρει ότι «η πρόκληση σήμερα είναι να τη θωρακίζουμε έναντι των φαινομένων που μπορούν να αλλοιώσουν την ποιότητά της, διασφαλίζοντας υγιείς θεσμούς και σωστούς κανόνες σε όλα τα πεδία. Σήμερα, που ζούμε στιγμές εθνικής και ιστορικής ευθύνης».

Η ΚΠΕ του Συνασπισμού σημειώνει ανάμεσα σε άλλα στο μήνυμά της ότι «η διαχρονική αξία των μηνυμάτων της εξέγερσης επιβεβαιώνεται μέσα από τους σύγχρονους αγώνες των κινημάτων που εναντιώνονται στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, που διαμορφώνουν στον κόσμο, την Ευρώπη και τη χώρα μας την εναλλακτική πρόταση για "έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός"», επαναφέροντας δηλαδή τα περί διαχείρισης του απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΚΟΑ αναφέρεται στις εξελίξεις 31 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, σημειώνοντας ότι το μήνυμα της εξέγερσης παραμένει επίκαιρο. Δεν παραλείπει ανάμεσα σε άλλα να αναφερθεί και στο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ελπίδα που ζέσταινε πέρυσι την Αριστερά, η ενότητα των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, θάμπωσε».

Το σύνθημα «το Πολυτεχνείο ζει, η νέα τάξη θα ηττηθεί» προβάλλει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΚΙ, στην οποία αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα στις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και τη στάση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Αργά το βράδυ ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ