Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... αντιμονοπωλιακά

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ» έλεγχο των «μονοπωλίων και των ολιγοπωλίων» υποσχέθηκε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, παρουσιάζοντας νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διαβόητη Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το πλέον... κρίσιμο βρίσκεται στη λέξη «πιο»...

Αφήνουμε την ...πολιτική πλευρά του πράγματος και τις θεωρίες περί του ότι ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών. Αραγε, μπήκαν ποτέ στον κόπο να μπουν σ' ένα σούπερ μάρκετ για να διαπιστώσουν οι ίδιοι την αποτελεσματικότητα των συστημάτων τους;

Τους βεβαιώνουμε πάντως ότι ο κόσμος μπαίνει και μάλιστα βλέπει πλέον κάθε εβδομάδα τους λογαριασμούς να μεγαλώνουν και το καροτσάκι να έχει όλο και λιγότερα πράγματα, ακόμα κι αν ψάχνει κανείς πολύ καλά τα ράφια.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ άξιο από πού προέκυψαν αυτές οι αναλύσεις περί «μετριοπαθή» και «συγκρατημένου» Κόλιν Πάουελ, ο οποίος εκδιώχθηκε από τους πιο ...πολεμοχαρείς Αμερικανούς της κυβέρνησης Μπους και αντικαταστάθηκε από την Κοντολίζα Ράις.

Εχετε δει τα τελευταία χρόνια οποιαδήποτε ...μετριοπάθεια στη συμπεριφορά των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων; Μήπως στο Ιράκ; Μήπως στο Αφγανιστάν; Εκτός αν υπάρχουν «μετριοπαθείς» βομβαρδισμοί και δεν το γνωρίζουμε.

Τι να κάνουμε όμως, φαίνεται πως στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έχουμε πολλούς ...ειδήμονες επί των τεκταινομένων στο Λευκό Οίκο και πρέπει να μας μεταδώσουν τα «φώτα» και τις «πληροφορίες» τους.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ δε φταίει όποιος παρακολουθεί αυτές τις μέρες την ακατάσχετη προεδρολογία που χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή, αν πει ότι οι πάντες κινούνται στην κατεύθυνση «κουβέντα να γίνεται».

Είναι εκπληκτική η διάθεση που έχουν τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ να συζητούν επί υποθετικών υποψηφιοτήτων, αναλύοντας τα υπέρ και τα κατά της προσωπικότητας ενός εκάστου.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ενα ...κλικ είναι όλοι τους από την κλασική εκδοχή του κουτσομπολιού, αν δεν το έχουν καταλάβει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ