Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα βρήκαν...

Κι ενώ οι αποκαλύψεις για τις κυβερνητικές προθέσεις περί ξεπουλήματος των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων έγιναν στην ημερίδα της εφημερίδας «Εξπρές», λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (η ηγεσία της πρόσκειται σε ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) και της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού Φ. Π. Πετραλιά.

Σε αυτήν, υπήρξε πλήρης συμφωνία για την ανάληψη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στους χώρους των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αρκεί να μετέχει στο τραπέζι του διαλόγου και η Τοπική Αυτοδιοίκηση... Οι δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, Π. Φιλίππου ότι «μέλημα των δημάρχων είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των Ολυμπιακών έργων», έχουν να κάνουν μάλλον με προσπάθεια αποπροσανατολισμού... Αλλωστε, η Φ. Π. Πετραλιά φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι πρέπει «να δημιουργηθούν τα καλύτερα σχήματα, γιατί το πρόγραμμα αυτό της μεταολυμπιακής αξιοποίησης είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα για το Λεκανοπέδιο και για τους πολίτες τα επόμενα 20 χρόνια».

Λίγο νωρίτερα στην ημερίδα της εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ ο Γ. Ξηραδάκης πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι για να υλοποιηθεί ο σχετικός σχεδιασμός του ξεπουλήματος «προϋποθέτει τη ριζική αλλαγή της νοοτροπίας τόσο των πολιτών όσο και του συνόλου των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ