Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕΤΡΟ
Μειώσεις κατόπιν ... υπενθύμισης

Σε ετεροχρονισμένη μείωση στα εισιτήρια του μετρό για μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», προχώρησε προχτές η κυβέρνηση, αφού, όμως, προηγήθηκαν δημοσιεύματα, που επισήμαιναν ότι έχει μείνει στα λόγια η κυβερνητική εξαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει επιβάτες στον άδειο προαστιακό σιδηρόδρομο, μείωσε από τα οκτώ στα έξι ευρώ τα εισιτήρια για το αεροδρόμιο και είχε τότε αναγγείλει ανάλογη μείωση και στα εισιτήρια του μετρό, μόλις δημοσιευτεί η υπουργική απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ). Η απόφαση δημοσιεύτηκε στις 18 Νοέμβρη στο ΦΕΚ, αλλά μέχρι χτες οι επιβάτες του μετρό πλήρωναν οκτώ ευρώ για μετάβαση από και προς αεροδρόμιο!

Μετά από όλα αυτά, η διοίκηση της «Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας» (ΑΜΕΛ) ανακοίνωσε προχτές ότι μειώθηκε από οκτώ σε έξι ευρώ η τιμή του εισιτηρίου για διαδρομή από και προς αεροδρόμιο. Το εισιτήριο μετ' επιστροφής, με ισχύ 48 ώρες, κοστίζει 10 ευρώ. Ισχύουν, επίσης, και ομαδικά εισιτήρια 10 ευρώ για δύο άτομα και 15 ευρώ για τρία άτομα. Μειωμένο εισιτήριο τριών ευρώ για νέους κάτω των 18 ετών, ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, φοιτητές - σπουδαστές, στρατιώτες και πολύτεκνους. Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών κοστίζει 100 ευρώ και η αντίστοιχη μειωμένη 60 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ