Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Υπέρ της χωματερής στο Λαχανά

Υπέρ της χωματερής στη θέση Μαυρορράχη του Δήμου Λαχανά τάχθηκε κατά τη χτεσινή συζήτηση στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας (υπό επταμελή σύνθεση) ο πάρεδρος Κ. Κουσούλης. Ο εισηγητής υποστήριξε ότι είναι νόμιμες τόσο η χωροθέτηση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), όσο και η υπουργική απόφαση του 2002 για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

Την προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν ο Δήμος Ασσήρου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ασσήρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δορκάδος και η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά.

Κατά τη χτεσινή συζήτηση στο ΣτΕ οι συνήγοροι των προσφευγόντων υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει μεγάλη σεισμικότητα, καθώς πλην της μελέτης του Β. Παπαζάχου, υπάρχουν και άλλες μελέτες επιστημόνων και σχετικοί χάρτες που αποδεικνύουν ότι στην επίμαχη περιοχή υπήρχε ενεργό ρήγμα, το οποίο έχει δώσει πολλούς σεισμούς από 6 έως 7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Ακόμη υποστήριξαν ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) είναι ελλιπής, ενώ θα υπάρξει πρόβλημα με τα λύματα της χωματερής, καθώς μέσω του ποταμού Μπογδάνου θα φτάνουν μέχρι τη λίμνη Κορώνεια.

Υπέρ της χωματερής τάχθηκαν ο Σύνδεσμος Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μείζονος Θεσσαλονίκης και οι Δήμοι Θέρμης και Βασιλικών, οι οποίοι παραστάθηκαν και στη χτεσινή δίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ