Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Κλήσεις από το 1996 για να γεμίσουν τα ταμεία του δήμου

«Κανείς να μην πληρώσει», προτρέπει, με ανακοίνωσή της, η Δημοτική Κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι»

Την αντίδραση του λαού της Πάτρας έχει προκαλέσει η πρωτοφανής ενέργεια της Δημοτικής Αρχής (ΠΑΣΟΚ) - σε συμφωνία με την παράταξη της ΝΔ - να στείλει, χωρίς ιδιαίτερο έλεγχο, 110.000 κλήσεις για παράβαση του ΚΟΚ σε 70.000 οδηγούς με χρονική αφετηρία το ...1996!

Μετά την πρόσφατη αύξηση των δημοτικών τελών, η δημοτική αρχή, προκειμένου να γεμίσει κι άλλο τα ταμεία της, επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο νέα επιδρομή στις τσέπες των κατοίκων, με στόχο να εισπράξει περίπου 12 εκατ. ευρώ. Και αυτό, τη στιγμή που τα τελευταία 20 χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία δεν έχουν ποτέ ασχοληθεί ουσιαστικά με την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Η απόφαση τής με κάθε τρόπο είσπραξης έχει οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις, όπως αποστολή ειδοποιητηρίων σε πεθαμένους, σε ανθρώπους που έχουν πληρώσει και καλούνται να ξαναπληρώσουν, σε κατόχους αυτοκινήτων που τα στοιχεία δε συμπίπτουν με το όχημα που έχουν, σε προηγούμενη διαμονή, ενώ έχουν πεταχτεί ακόμα και σε πολυκατοικίες. Μάλιστα, απειλούν τους δημότες με αποστολή των οφειλών άνω των 293,50 ευρώ στις αρμόδιες ΔΟΥ, τη στιγμή που γνωρίζουν ότι δεν έχουν ούτε το ουσιαστικό, ούτε το ηθικό δικαίωμα να το κάνουν.

Σε ανακοίνωσή της, η Δημοτική Κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι» καλεί το λαό της πόλης «σε απειθαρχία και σε άρνηση καταβολής των κλήσεων» και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το κυκλοφοριακό πρόβλημα συναρτάται με την εφαρμοζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων, καθώς και τη στάση των δημοτικών αρχών, οι οποίες, επιπλέον, έδειξαν ανικανότητα και αδιαφορία να αντιμετωπίσουν τέτοια σοβαρότατα προβλήματα, καθώς δεν έχουν χαράξει ούτε τις βασικές κατευθύνσεις για τη βελτίωσή του».

Καταλήγοντας, τονίζεται στην ανακοίνωση: «Είναι καιρός να ανοίξει συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις αιτίες του κυκλοφοριακού προβλήματος και σχεδιασμός επίλυσής του. Μέχρι να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, καμιά δημοτική αρχή δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να γεμίζει τα ταμεία της με κλήσεις προηγούμενων ετών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ