Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Δίωξη του δικαιώματος πολιτικής αντιπαράθεσης!

Σε οκτώ μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο δήμαρχος Εστιαιώτιδας Τρικάλων Χ. Κολοβός, επειδή, υπερασπίστηκε, με πολιτικά επιχειρήματα, την περιουσία του δήμου. Η καταδίκη του δημάρχου - έκανε έφεση που θα δικαστεί στο Εφετείο της Λάρισας - ο οποίος έπραξε αυτό που όφειλε απέναντι στους δημότες του, θεωρείται από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου ως δίωξη του δικαιώματος της πολιτικής αντιπαράθεσης και της έκφρασης γνώμης.

Ο δήμαρχος Εστιαιώτιδας καταδικάστηκε με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης εταιρίας, η οποία νοίκιαζε το δημοτικό χώρο του Βοτανικού Κήπου, ύστερα από συμφωνία της με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Πρόκειται για την εταιρία «Λιούλιος - Παπαευθυμίου ΟΕ» και αφορμή της δίωξης στάθηκε η δημοσίευση ενός πολιτικού κειμένου του Δημοτικού Συμβουλίου, τον περασμένο Μάη που ανέφερε πως ο Βοτανικός Κήπος «θα έπρεπε να λειτουργεί ως χώρος εκπαίδευσης γύρω από τα φυτά και την ανθοκομία, όπου ο πολίτης θα μπορούσε να τον επισκέπτεται σαν χώρο αναψυχής και εμπλουτισμού των γνώσεών του». «Δυστυχώς - συνέχιζε - η προηγούμενη Δημοτική Αρχή προχώρησε στην ενοικίαση του Βοτανικού Κήπου σε ιδιώτες επιχειρηματίες, αλλάζοντας τη φιλοσοφία όλου του έργου».

Και εξηγώντας τους λόγους που ανάγκασαν το Δήμο να καταθέσει αγωγή εξώσεως κατά της επιχείρησης, υπογράμμιζε πως το κάνει «αφ' ενός γιατί δεν τηρούνται οι όροι διαχείρισης, αφ' ετέρου για να επιστρέψει ο Βοτανικός Κήπος στο Δήμο και να λειτουργήσει όπως προβλεπόταν στον αρχικό του σχεδιασμό». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η εν λόγω επιχείρηση δεν τηρούσε τους όρους ασφαλείας, δεν πλήρωνε το ρεύμα, προχώρησε σε παράνομη επέκταση με αδρανή υλικά καταστρέφοντας τον περιβάλλοντα χώρο, δεν είχε δίκτυο αποχέτευσης κ.ά. Τόνιζε, δε, πως οι μισθωτές του Βοτανικού Κήπου δεν επιτρέπουν να γίνεται έλεγχος από τον Δήμο στον τρόπο λειτουργίας του, όπως προβλεπόταν από το συμφωνητικό.

Τη δίωξη του δημάρχου Εστιαιώτιδας καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου, επισημαίνοντας ότι «αποφάσεις που ποινικοποιούν ενέργειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη γενικότερη έκφραση πολιτικών θέσεων και απόψεων οδηγούν σε φίμωση της γνώμης και του λόγου, διότι ούτε ο δήμαρχος, ούτε το ΔΣ είναι υβριστές, αλλά ταγμένοι για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ