Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΜΙΑΣ ΔΡΑΚΑΣ

ΠΟΙΑΝΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ; «Δεν πρέπει να παραπονιέται η πατρίδα από τη χρονιά που φεύγει. Κέρδισε δόξα, κέρδισε γόητρο, έγινε ξακουστή σ' όλο τον κόσμο» (ο Χρ. Πασαλάρης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ; «Το 2004 ήταν καλή χρονιά για την Ελλάδα, κακή χρονιά για τους Ελληνες. Το 2005 θα πάει καλύτερα. Ο φόβος της απώλειας της εργασίας καιροφυλακτεί σε κάθε συναφή ερώτηση και αναδεικνύει την ανεργία ως το πρώτο πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης» (από τα συμπεράσματα δημοσκόπησης για το ΒΗΜΑ).

ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΛΕΙΠΟΥΝ; «Η εικόνα της αγοράς αυτά τα Χριστούγεννα ήταν ασφαλώς η χειρότερη των τελευταίων ετών... όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε σε σοβαρή χειροτέρευση ιδίως στον τομέα της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Θα πρέπει να υπάρξουν σήμερα κιόλας πρωτοβουλίες άμεσης ενίσχυσης της οικονομίας. Διαφορετικά στους επόμενους μήνες η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα κύμα λαϊκών αντιδράσεων» (το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ: «Οι συνταξιούχοι θα πρέπει και τα επόμενα 24ωρα να υποστούν την εξευτελιστική ταλαιπωρία του συνωστισμού στα γκισέ των αρμοδίων υπηρεσιών απλώς και μόνο για να διατηρήσουν το δικαίωμα να ελπίζουν (...) στο φετινό προϋπολογισμό δεν έχουν προβλεφτεί κονδύλια για την καταβολή αυτών των αναδρομικών στους συνταξιούχους» (το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ: «πολλοί από τους υφιστάμενους νόμους, διαδικασίες, κανονισμούς νοθεύουν το φιλελεύθερο χαρακτήρα της κοινωνίας (...) πρέπει να αλλάξουμε το μοντέλο του κεντρικά καθοδηγούμενου εκπαιδευτικού συστήματος (...) στο πλαίσιο αυτό ο ΣΕΒ και η UNICE (ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Βιομηχάνων) στηρίζουν την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη προσπάθεια επίτευξης των στόχων της Λισαβόνας, διαδικασία που προϋποθέτει (...) πνεύμα συνεργασίας με μικρότερη ευαισθησία στην προστασία κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε χώρας» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ