Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σενάρια για ανασχηματισμό

Σε αναμονή για την επόμενη κίνηση Σουφλιά

Εν αναμονή των επόμενων δηλώσεων - κινήσεων Σουφλιά δείχνει να βρίσκεται το περιβάλλον του πρωθυπουργού. Οι δε λοιποί της κυβερνώσας παράταξης, υπουργοί και βουλευτές, ανιχνεύουν τις προθέσεις του Κώστα Καραμανλή για το αν και πότε προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η κριτική που άσκησε πρόσφατα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, σε κεντρικές κυβερνητικές επιλογές (οικονομία, νομοσχέδιο για το «βασικό μέτοχο») προκάλεσε υπόγειες αντιδράσεις από θιγόμενους υπουργούς (με «διαρροές» πληροφοριών από συνεργάτες τους), αλλά και «διαρροές» από κυβερνητικά στελέχη, οι οποίες απέδιδαν όσα είπε ο Θεσσαλός πολιτικός στην πικρία του, επειδή δεν προτάθηκε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, στο περιβάλλον του πρωθυπουργού υπάρχει ανησυχία για το αν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεση. Αλλωστε, η δήλωσή του ότι «εάν έχω κάτι να πω, θα το πράξω μετά τις γιορτές», που έκανε την παραμονή των Χριστουγέννων από τη Λάρισα, πήρε το χαρακτήρα πολιτικού μηνύματος προς τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Την ίδια ώρα, δημοσιοποιούνται σενάρια περί ανασχηματισμού. Βουλευτές, αλλά και υπουργοί φέρονται να επιθυμούν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοίνωση τούτων των αλλαγών, μετά την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και με αφορμή την «αναδιάρθρωση των υπουργείων που ασχολήθηκαν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες», καθώς πολλοί υφυπουργοί, μετά το τέλος των Αγώνων, παρουσιάζονται να έχουν μείνει χωρίς αντικείμενο.

Εξάλλου, η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στα χτεσινά «ΝΕΑ» - με αφορμή τις προαναφερόμενες αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ - εμφανίστηκε αντίθετη σε «καπετανάτα» και «μικρομάγαζα», «προσωπικές επιδιώξεις και ατομικές στρατηγικές», με το σκεπτικό ότι πλήττουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ