Σάββατο 15 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιχείρηση διάσπασης των αγροτών

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το φιλικό του προσωπείο φόρεσε για τις ανάγκες της περιοδείας του σε αγροτικές περιοχές της Μακεδονίας ο Β. Μεϊμαράκης, αφήνοντας στην άκρη, προς το παρόν, τα περί τσαμπουκάδων και τις απειλές των διαγραφών των γαλάζιων αγροτοσυνδικαλιστών. Από τις Σέρρες που βρισκόταν χτες, «θυμήθηκε» ότι η κυβέρνηση ακολουθεί φιλοαγροτική πολιτική(!) και επισήμανε την ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα των αγροτών μέσα από το διάλογο...

Φυσικά, οι παραπάνω δηλώσεις ήταν η απαραίτητη στάχτη στα μάτια όχι βέβαια των αγροτών, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά ότι το εισόδημά τους το 2004 μειώθηκε δραματικά εξαιτίας... της γαλάζιας «φιλοαγροτικής πολιτικής».

Η πραγματική αποστολή του γραμματέα της ΚΕ είναι να επιχειρήσει να διασπάσει τους αγρότες, να αποτρέψει τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού αγωνιστικού μετώπου. Και αυτό φάνηκε ανάγλυφα από τη συνέχεια των δηλώσεών του, καθώς προσπάθησε να περάσει την άποψη ότι πρόβλημα αντιμετωπίζει μόνο μια μικρή μειοψηφία των αγροτών μιας περιοχής. Το πρόβλημα, ισχυρίστηκε, δεν είναι ούτε παναγροτικό, ούτε πανελλαδικό. «Το ζήτημα, κατά τον Μεϊμαράκη, εντοπίζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή και σε ένα συγκεκριμένο είδος καλλιέργειας». Ουδέν αναληθέστερον. Το πρόβλημα αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών σε ολόκληρη τη χώρα και είναι πρόβλημα «ζωής και θανάτου». Αυτό το νιώθουν πολύ καλά οι αγρότες και κλείνουν τα αυτιά τους, ενώ αντιλαμβάνονται ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορούν να τους προσφέρουν πραγματική λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ